2015. augusztus 22., szombat

Vivien Holloway: Mesterkulcs


Kiadta: Főnix Könyvműhely (2014.)
Sorozat: Winie Langton történetek
Oldalszám: 80
„Gyerekkoromban számtalanszor halottam a mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.”
Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekedett, mint a fiúk többsége és mindent tudott a fegyverekről.
Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…
A Winie Langton történetek első része!

Winie Langton történetek #1


A Mesterkulcs egy steampunk hazai, rövid történetecske. Igaz, hogy nem sok ilyen műfajú történetet olvastam eddig és tán így nem hiteles annyira ha kijelentem: de kedvelem ezt a műfajt. Érdekes elképzelések vannak bennünk, érdekes jövőképpel.

Ami legelőször megbabonázott, az a borító, mert nagyon szép! Tán a rajta szereplő nő lehetne fiatalabb, hisz Winie még csak tini, a borítón szereplő nő pedig így ránézésre a 20-as éveiben tuti jár.
Aztán ami vonzott még a műfaján kívül az, hogy hazai szerző tollából született. És az sem volt elhanyagolható számomra, hogy rövid, gyorsan kivégezhető.

Olvasmányos történet, ami bájos, üde, fiatalos.
Winiet nem nehéz megkedvelni és magát az elképzelt jövőképet sem. Tolvajcsaládba született, fiús tini lány. Aki verekszik, bejut bárhová és aláissza a férfiakat is, ha ez a célját szolgálja. Aztán feltűnik a színen az eddig csak legendákból ismert mesterkulcs, ami minden zárat nyit. Naná, hogy a tolvajcsaládnak szüksége lenne erre a kulcsra, így Winie a nyomába ered. 

Mindösszesen 80 oldal a sorozat első része, így gyorsan kivégezhető. Tényleg kellemes volt olvasni, de ettől függetlenül nem az a kategória amitől eldobtam volna az agyamat. Nehéz megfogalmazni, hogy mi, de valami hiányzott. Tán majd a folytatás olvasásakor meg tudom fogalmazni, hogy mi volt az. ;o) De addig is, aki kedveli ezt a műfajt, ne felejtse el a könyv címét (vagy a borítóját) és amint lehetősége lesz rá, tegyen próbát vele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése