2014. május 15., csütörtök

Monica Murphy: Második esély pasi

Miután befejeztem a Heti csaj olvasását, nagyon örültem a hírnek, hogy hamarosan várható majd magyarul is a folytatása, mert persze úgy ért véget, hogy komolyan megtiltanám a szerzőknek, hogy így hagyhassák abba a történeteiket. ;o)
Most, hogy túl vagyok már a Második esély pasin is, ha jellemeznem kéne a folytatást, akkor azt mondanám, hogy nem más, mint bizonyos szinten egy fejlődésregény. Fejlődik Fable, Drew, és velük együtt a kapcsolatuk is.

De miről is szól akkor a Második esély pasi?
A Heti csaj ott ért véget, hogy véget ért Fable "munkája", Drew pedig bár beleszeretett a lányba, de lelépett.
A történet 2 hónappal később folytatódik. Fable továbbra se tudja elfelejteni a szexi focistát, na de az élet megy tovább, gondoskodnia kell a 14 éves öccséről, ha az anyjuk erre már nem képes. Munkahelyet vált, új környezetbe kerül, és ahogy számítani lehet rá, Drew is hamar feltűnik a színen.
A srác se tudja kiheverni a lányt ezalatt az idő alatt, folyamatosan őrlődik. Legszívesebben megkeresné, felvenné vele újra a kapcsolatot, na de ott van a múlt, ami közéjük áll és úgy érzi, hogy a lány jobbat érdemelne nála.
Persze az írónő úgy keveri a szálakat, hogy egy izgalmas szituációban újra találkozzanak és egymásra találjanak. A kérdés csak az, hogy a múlt újra közéjük áll-e majd, vagy pedig nem hagyják, hogy győzedelmeskedjen felettük? ...

Nézzük akkor a szereplőinket és a fejlődésüket, ha már fejlődésregénynek tituláltam a sztorit. Azt azért emeljük ki, hogy a műfaján és a keretein belül tartom annak, szóval nagy extrára ne számítsatok azért!
Fable nem egy tipikus nebáncsvirág női karakter. Nem olyan, aki keservesen itatja az egereket, miután otthagyták, hanem olyan, aki a könnyei és a fájdalma ellenére is tudja, hogy vannak kötelességei, és emiatt teszi a dolgát. Nem sír, nem nyavajog látványosan, hanem küzd a talpon maradásért. Ezt nagyon becsültem benne, és a történetben is.

"... addig nem fogok előrelépni, amíg szembe nem néztem a múltammal."

Drew pedig maga a folyamatos küzdelem, ahogy ezt az NA regények egyik főszereplőjére mindig igaz szokott lenni. Nem tudja túl tenni magát Vanessa halálán, és a mostohaanyjával folytatott kapcsolatán sem. Olyan szinten nem, hogy képes a szerelemről is lemondani, mert nem érzi méltónak magát rá.

És ha már mostohaanya. Fable anyja és Drew mostohaanyja is kisebb-nagyobb szerepet kap a történetben. Gondolom sokan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi Vanessa körül az igazság, és mi fog történni Drew mostohaanyjával. Nos, ebben a kötetben mindenre fény derül.

Ami meg a kapcsolatuk fejlődését illeti. A Heti csaj kezdődött a megismerkedésükkel és a szerelembe esésükkel. A Második esély pasi folytatódott a problémákkal, amik egy kapcsolatban elkerülhetetlenek, a kérdés csak az, hogy a szerelem túléli-e ezeket, kitartanak-e egymás mellett a bajban is, vagy pedig elbuknak.

"Ha az ember szeret valakit, folyamatosan kockára teszi az érzelmeit. Ha megtalálja az igazit, azt, akivel lenni akar, akkor azért a személyért megéri kockáztatni."

Nem tartom a folytatást olyan olvasmányosnak, mint az első részt, legalábbis engem olyan gyorsan nem sodort magával, tán annyira ráhangolódnom se sikerült, de akiknek bejött a Heti csaj, ne hagyják ki a folytatást sem! Jobban megismerjük a szereplőket, amiben segít a váltott nézőpont, és bizonyos szálak is lezárásra kerülnek végre.

A könyv 25% kedvezménnyel megrendelhető ITT!
____________________
Eredeti címe: Second Chance Boyfriend (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2014.)
Sorozat: Heti csaj #1
Ára: 3499
Forrás: kiadó
Értékelésem:
***

kép forrása

4 megjegyzés:

  1. Hááát Niki, nagyon egy húron pendülünk ... ;)

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: Igen? :o) Akkor ezek szerint te is olvastad már. :o) Bocsi, de totál le vagyok maradva a blogokkal és mindennel, de igyekszem majd képbe kerülni és visszaolvasni. :o)

    VálaszTörlés
  3. Annyira nem voltunk tőle elájulva, így nem is írtunk róla :-) Igazából mi is elvagyunk maradva az írással ... csak olvasunk nonstop ... de amikor végére érünk egy könyvnek, már nincs kedvünk posztolni róla. Valami van a levegőben, nagyon ellustultunk :-)

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: Igen, több helyen is látom mostanság, hogy kicsit alább hagyott a blogolós láz. :o) Szerintem néha ilyen is van, kell is, de magamat ismerve ez csak egy ilyen időszak. :o)

    VálaszTörlés