2014. május 3., szombat

Leiner Laura: Akkor szakítsunk


Kíváncsian vártam Leiner Laura újabb történetének a megjelenését, így amint lehetőségem adódott, be is szereztem. Most pedig nagyon csalódott vagyok.
A Szent Johanna gimi annó teljesen magával sodort, és a Bábellel se volt különösebb problémám, bár elég erős SZJG fílingje volt a sztorinak. Na de az Akkor szakítsunk. :oS

Kezdjük azzal, hogy fogalmam sincs, hogyan is néznek ki a főszereplőink. De olyan szinten fogalmam sincs, hogy EGYÁLTALÁN nem tudom. És nem hiszem, hogy én siklottam volna át e fölött, egész egyszerűen szerintem az írónő jobban kitért Lia kabátjának a jellemzésére, mint magára a lányra. A többiekről nem is szólva.
Az Akkor szakítsunk nem más, mint egy unalmas kis semmiség, 336 oldalon keresztül. Egyszerűen nem történik benne semmi, de az nagyon sokáig.

A főszereplőnk a 17 éves Lia lenne, aki Karácsonykor szakított (vagy vele szakítottak, ez nem tiszta, ők se tudják amúgy, hogy is volt már) a barátjával (aki nem mellesleg az osztálytársa is), és Szilveszterkor is érthető módon totál maga alatt van még.
A legjobb barátnője Eszter lenne, aki szirupos, tökéletes kapcsolatban él a barátjával, Csabival.
A négy tizenéves, osztálytárs. Nem kicsit emlékeztet ez a szál az SZJG-re, mintha csak Reniről-Cortezről-Virágról-Ricsiről olvashatnánk. Ráadásul Norbi folyamatosan a mobilját baszkurázza a történetben, ami meg pláne Cortezre emlékeztet, Lia nyavajgása meg Reni szenvedéseire. Az egyetlen "üde folt és váratlan fordulat" a történetben Eszter és Csaba érdekesen alakuló kapcsolata.
Aztán ott van még Lia 22 éves testvére, Szilveszter is, aki épp szakításon van túl, vagyis az utálunk minden boldog embert fázisában.
Lia sír, az olvasónak fogalma sincs miért is szakítottak, amúgy ez a történet legvégéig nem is derül ki, de ne számítsatok nagy meglepetésre, legszívesebben vertem volna a fejemet a falba. :o( Nagyobb csattanóra számítottam.
A történetben ide-oda ugrálunk az időben, ami zavaró is lehetne, de valamennyire feldobja legalább ezt a langyos lábvizet. Szóval eljön a Szilveszter, Lia megtudja, hogy Norbi randizni készül egy buliban, ahová elviekben együtt mentek volna, így fogja magát és elhatározza, hogy bizony majd ő megmutatja, hogy mit veszített a srác. Beszervez egy álbarátot, felkeni a dzsutubos videós sminkjét, megkéri a búslakodó bátyját, hogy fuvarozza már el őt, és Esztit meg Csabit a bulira, és ezzel kezdetét veszi az izgalmasnak ígért éjszaka, ami kb. annyira volt izgis, mintha egy fokkal melegebb kád vízbe ülünk bele nyáron, szóval semennyire. :oS

Az egész sztori annyira szürreális, ahogy eltévednek, ezzel-azzal találkoznak, és így tovább, hogy az már hihetetlen. Az meg, hogy mindez csak egy éjszaka alatt történik, pláne hihetetlen.

Rettentő unalmas volt a könyv, a vége felé már "haldokoltam", és szaggattam volna a lapokat.
Ez most nagyon nem jött össze az írónőnek, és állatira csalódott vagyok. :o(
_________________
Kiadta: GABO Könyvkiadó (2014.)
Oldalszám: 336
Ára: 2990
Forrás: saját
Értékelésem:
**

4 megjegyzés:

  1. Uhh, mivel elég hasonló az ízlésünk, azonnal le is vettem a könyvet a mindenáron beszerzendő listámról, inkább megvárom, míg szembejön velem a könyvtárban...

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom, nem az évszázad könyve, de egynek elmegy :-) Olvastam már rosszabbat is ... ;)

    VálaszTörlés
  3. @Leonine: Jól teszed, én nagyon csalódott vagyok. :o(

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: Egyszer el lehet olvasni, de nekem elég szenvedősen ment. :oS

    VálaszTörlés