2013. július 16., kedd

Cat Clarke: Entangled- Összekuszálva

Szeretem a Könyvmolyképző Kiadó kiadványait, többnyire mindig képben is vagyok, hogy mely friss megjelenéseiket lehet már kapni. Erről a könyvről is láttam az infót, de olyan szinten nem mozgatott meg, hogy el is feledkeztem róla. Aztán mégis nagyot dobbant érte a szívem, amikor megláttam a könyvtár polcán. Titokzatos volt a fülszövege, a borítója szintén, és így elolvasva, maga a történet is.

Grace 16 éves és az édesanyjával él, mióta az édesapja meghalt. A kapcsolatuk nem valami fényes, meg a lány amúgy is elég labilis, vagdossa magát.
A történet a 3. napon veszi kezdetét. Grace egy fehér szobában tér magához, ahol egy fiú/férfi fogva tartja. Senki se gondoljon amolyan Natascha Kampusch-os dologra, semmi köze a történetnek az ilyen fogvatartáshoz. Ethan nem bántja a lányt, megad neki mindent, kedves, figyelmes, egy valamit akar csak. Hogy Grace emlékezzen és mindent írjon le. A lány pedig így is tesz, a visszaemlékezéseiből áll össze a történet.
Kiderül, hogy volt egy legjobb barátnője, Sal, akivel egy idő után eltávolodtak egymástól. Volt egy barátja, akivel úgy tűnt, hogy minden jól alakul. Aztán a szálak összekuszálódtak és Grace újra önmaga ellen fordult. ...

Sokszor megfordult a fejemben, hogy ki a fene is Ethan, mert hogy nem egy pszichopata fogvatartó, azt már az elején le tudtam lőni. Elképzeltem, hogy Grace meghalt és biztos az őrangyala, vagy a lány a pszichiátrián van bedrogozva és az orvosa, tényleg sok variáció megfordult a fejemben. A vége felé már rájöttem, hogy mi is ez az egész, hol van Grace, mi van vele.

Nem mondhatnám, hogy egy nagy szám történet. Igazából nagyon egyszerű, semmi extra nincs benne, de ugyanakkor mégis. Van benne valami, ami megfogja az olvasót és nem ereszti. Rá akarsz jönni, hogy mi a fene van a háttérben, hol van Grace, és miközben a múlt egyre jobban feltárul, úgy akarsz még többet tudni. Aztán a végén rájössz, hogy csak ennyi volt az egész? Igen, ennyi.

_____________

Eredeti címe: Entangled (2011.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2012.)
Oldalszám: 316
Ára: 2499
Forrás: könyvtár
Értékelésem:


Ha érdekelnek a friss bejegyzések is, kövess bloglovin'-on!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése