2013. július 26., péntek

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Nagyon meleg volt/van a héten és ilyenkor a mindenből elegem van időszakomat élem. Egyszerűen nem bírom a kánikulát, hacsak nem vízparton vagyok, mert akkor persze elviselhető. De grasszálva a betontömbök között, vonatozni, villamosozni, buszozni 32 fokban, miközben dől rólad a víz, az emberek tolakodnak, agyontaposnak, fejbe vernek (lévén 156 cm vagyok, jóindulattal egy felnőtt méretű pasinak a melléig érek), naná, hogy a r.hadt buszon csak a melletted levő ablak van lehúzva (komolyan, nem értem: félnek lehúzni vagy hozzányúlni vagy mifene?), a vized felforr seperc alatt, rád ragad minden ... á, nem is folytatom: utálom a kánikulát!
Na de ott tartottam, hogy a héten olvadtam és nagyon-nagyon romantikus irodalomra volt szükségem, mert az ilyenkor jól esik, megnyugtat, felüdít. Azonnal Julia Quinn neve ugrott be, a kérdés már csak az volt, hogy A Bridgerton család sorozatát folytassam vagy a Smythe-Smith Kvartettet. Végül A herceg és én miatt, A vikomt, aki engem szeretett mellett döntöttem. Nem bántam meg. 

A történet 1814 áprilisában veszi kezdetét, vagyis az első részben megismert Daphne már férjnél van és boldog házasságban él. 
Most a család "feje" Anthony Bridgerton kerül sorra. A legidősebb fiú, az örökös, aki 18 éves korában, apja tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála óta, a családfenntartó is. Nagyon megrázta őt szeretett édesapja halála, és mivel nagyon sok volt köztük a hasonlóság, a fejébe vette, hogy biztos ő is 39 éves korában fog meghalni. Így nősülési szándéka 29 éves koráig nem volt, helyette élte az élvhajhászok életét, és maximálisan odafigyelt a családjára. De most eszébe jut, hogy örökössel tartozik a családnak, ezért elhatározza, hogy idén megnősül. Ugyanakkor, mivel biztos abban, hogy nem fog sokáig élni, olyan nőt akar feleségül venni, aki lehetőleg szép és nincs arra esély, hogy belé szeret. Ki is nézi magának a szezon legszebbjét, de nem várt akadályba ütközik.
Edwina az édesanyjával és a nővérével él együtt, mióta az édesapjuk meghalt. Nem gazdagok, de most összekuporgattak annyi pénzt, hogy Londonba tudtak költözni a szezon idejére, hogy férjet találjanak a két lánynak. 
Kate 21 éves, már annyira nem épp eladósorban van és szépségben se vetekedik a húgával, viszont a lányok nagyon szeretik egymást. Edwina csak olyan férfihoz hajlandó feleségül menni, akire áldását adja a nővére is. Kate nem magának keres férjet, hanem szépséges húgának. Így enyhén szólva is megijed, amikor megtudja, hogy Anthony Bridgerton, Edwinát szemelte ki feleségének. Kate hallott a férfi élvhajhász életéről, félti a húgát, jobb férjet szeretne neki, ezért elhatározza, hogy mindent megtesz azért, hogy a házasság ne jöjjön össze. Ezen csak bonyolít, hogy amikor személyesen is találkozik a férfival, őt is megbabonázza, ugyanakkor Anthony is összezavarodik, mert bár folyamatosan vitatkozik, csipkelődik a lánnyal, hamarosan minden gondolatát ő köti majd le. ...

Nagyon-nagyon tetszett a könyv! Élveztem a kezdeti huzavonát, a csipkelődéseket, a kis vitákat, amik még élvezetesebbé tették a szituációt. Imádom az ilyen dolgokat a romantikus történetekben. Egyszerűen összedörzsölődnek a kezeim az örömtől: juj de jó, húzzák majd egymás agyát, kiderül milyen csípős a csaj nyelve, aztán persze összegabalyodnak majd, én pedig ezt szeretem. Persze sok meglepetést nem tartogat a történet, már a kezdetek kezdetén tudni lehet, hogy kivel fog összejönni a főszereplő, de az oda vezető út olvasása, nagyon kellemes volt. Meg amúgy is, ebben a melegben pont erre van ilyenkor szükségem. ;o)

Kedveltem Kate és Anthony karakterét is, de ugyanúgy Edwina is nagyon szimpatikus volt. Gondolhatna arra az olvasó, hogy mivel szebb, mint a nővére, ráadásul ő a legszebb a szezonban, biztos egy elkényeztetett, nyávogós, szőke cica, de egyáltalán nem. Bájos, aranyos, kedves és nagyon különleges kapcsolat van közte és a nővére közt.
Kate egy nagyon érett karakter, ugyanakkor a múltja őt se kerülheti el emlékek nélkül, mint ahogy Anthonyt sem.
Ami a férfit illeti, számomra érthetetlen volt a "biztos apám sorsára jutok" pánikja, tán erőltetett is, de nem abban a mértékben, amiben nem megbocsátható.

Lényeg a lényeg, hogy nagyon kellemes történelmi-romantikus olvasmány. Most megint nagyon megjött a kedvem az írónőhöz, folytatom is a sorozatát. ;o) Tipikusan olyan könyv, amit ebben a melegben el tudnék képzelni a strandon olvasgatva is.

_______________
Eredeti címe: The Viscount Who Loved Me (2000.)
Kiadta: GABO Kiadó (2010.)
Oldalszám: 400
Sorozat: A Bridgerton család #2
Ára: 2290
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése