2013. július 19., péntek

C. J. Ellisson: Élvezd a vaníliát

Ha már tegnap szóba került ez a "remekmű", akkor íme kicsit részletesebben róla.

Nem titkolom, nem szégyellem, nem csinálok belőle problémát: szeretem az erotikus irodalmat. Így örömmel fogadtam az újabb lázat, a sorban megjelenő ilyen történeteket. Igen ám, de aztán annyira lendületbe jött egy bizonyos kiadó az ilyen könyvek kiadásával (tudom: pénz beszél), hogy jöttek a silányabbnál-silányabb "remekek" is.

Ez a könyv kezet foghat A rabul ejtett szűzzel, kb. ugyanaz a színvonal, csak ebben nem négyesben csinálják a dolgokat.
Összességében egy nagy nulla. A karakterek megint csak úgy vannak, a cselekmény a szexen kívül siralmas, de maga a szex is már-már a nevetséges kategóriába tartozik. Bizony elgondolkodtam, normális vagyok-e hogy ilyeneket olvasok. :oS Szeretem az erotikus történeteket, de ez már megint kivágta nálam a biztosítékot, mert egy nulla, k.rva sok pénzért. És megértem a felháborodókat, hogy ömleszti a kiadó a sz.r.bbnál sz.r.bb ilyen történeteket, ahelyett, hogy az igényesebbeket adná ki, igaz, akkor tán kevesebbet.

Maga a történet rém egyszerű (és baromi nevetséges). Adva van egy fiatal nő, Heather, aki a húszas évei közepén jár (már ha jól rémlik) és egy reklámcégnél dolgozik. Visszahúzódó, csendes, teljesen hétköznapi. Az egyik barátnője elcibálja egy gyorsrandira. Tudjátok, amikor összegyűlik X pasi és nő, aztán pár percig mindenki-mindenki asztalánál megfordul. Itt találkozik Tonyval (fogalmam sincs hány éves, elfelejtettem, de úgy rémlik túl van a 30-on), akinek a cége haldokló cégeket kebelez be. Szóval összefutnak egy asztalnál, a csajnak nagyon bejön a pasi, kiderül, hogy Tony azt szereti, ha irányítják őt, így gondol egy merészet az addig visszahúzódó Heather, és egyik pillanatról a másikra szende kislányból, vérmes ragadozóvá változik. Be is bizonyítja gyorsan, hogy ő mekkora domina, kihívja a pasit az erkélyre, ott aztán ráparancsol, hogy elégítse őt ki, majd lelép. De mit ad ég, nem sokára újra találkoznak, szerelembe esnek, aztán igen, a munkájuk is keresztezik egymást, hogy bonyolódjanak a szálak. ...

Azokon kívül, amiket fenn már felsoroltam, az egyik legidegesítőbb dolog az volt, mintha oldalak hiányoznának a történetből. Az egyik oldalon azt olvasom, hogy a pasi vesz a csajnak két cipőt, kifizeti, kezében a dobozok, mire megfordul, a csaj sehol. A másik oldalon meg már a csajon van a cipő. Hogy a fenébe került hozzá, ha nem is találkoztak közben?
Komolyan, olyan érzésem van, mintha a kéziratot olvasgatva azt csinálták volna vele, hogy lapozgatják, nyugtázzák, hogy ez semmi, de adjuk ki, mert ez a menő, de spóroljunk már a lapokkal, mert hát fákat vágnak ki, így vegyünk ki innen 10 oldalt, onnan 20-at és adjuk el ugyanannyiért, mint amúgy is adnánk, a többi meg legyen az olvasó gondja. (Amúgy is, várjunk csak! Eredetileg ez nem e-book? Mert akkor téves az elképzelésem, egyszerűen az írónőnek nem esett le, hogy miről ír.)

A másik meg, olyan nincs, hogy van egy szende kislány, akiből egyik percről a másikra vadorzó lesz, csak a filmekben, meg az ilyen könyvekben! A valóságban kétlem, hogy ilyen előfordulna, max. lassabb átalakulással. Na de hogy egyik mondatról a másikra? Na ne!
Ami még kiverte a biztosítékot (az hagyján, hogy van olyan nő, aki nem veszi észre, hogy elfelejtett bugyit felvenni?), hogy a pasi folyamatosan a csaj GOMBJÁT ingerelte. Komolyan, így kifejezve, leírva. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a csiklója lenne ez a bizonyos gomb, de akkor is GOMBnak van leírva. Hát mi a fene a szerencsétlen, valami guminő, ami kicsit mechanikus és gombbal kell beindítani?
Azon meg már nevettem kínomban, hogy reggel felébred a csaj, ránéz a pasira, aki szintén ébredezik és hát áll neki az a bizonyos, a csajban meg egyből az fut végig, hogy nahát, ilyen gyorsan készen is áll rá? Ilyen az igazi férfi! Anyukám, ezt hívják spontán merevedésnek bakker, ami reggelente előfordul a pasiknál! És ezt a baromságot le merték írni könyvben?
Amúgy meg olyan, mint egy fordított Szürke. A csaj megjátssza, hogy ő domina, de nevetséges, mert nem az! Kb. olyan, mintha egy apácát beöltöztetnének kurvának és kiállítanák a sarokra. Basszus, szerencsétlen remegne, mint a nyárfalevél közben, mert nem az. Heather is ilyen. Megjátssza magát, de nevetséges! És vele együtt a pasi is. Ez az bébi, üssél, mert ez olyan jó és nyúlkálj a fenekemben! Anyám borogass, csokiba temetem magamat, hogy ezt kiheverjem, nesze neked diéta.

Ne, ne, ne vegyétek meg! Inkább kérjétek kölcsön, kölcsönözzétek ki a könyvtárból, de erre ne költsetek pénzt!
És basszus, most látom, hogy van második rész is angolul, aminek a főszereplője Carla, Heather barátnője. Ááááááááá!

______________

Eredeti címe: Vanillia on Top (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 364
Ára: 3499
Értékelésem:
0.5* 

kép forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése