2011. február 22., kedd

Patricia Briggs: Megszólít a Hold

Mercy Thompson egy autószerelő műhelyt vezet és mellesleg egy "járó". Vagyis, amikor úgy gondolja, fogja magát, leveszi a ruháit és prérifarkassá változik át.
Egy napon holtan találja a háza előtt a kisegítő fiút, aki mellesleg egy vérfarkas és súlyosan megsebesítik a helyi Alfát, a lányát pedig elrabolják.
Mercy fogja az Alfát és a fiatalkori szerelméhez, a szintén vérfarkas Samuelhez fordul segítségért. Elkezdenek nyomozni, megfejtik a rejtélyt is, ki áll a történtek hátterében és miért.

Az írónő egyáltalán nem esett át a ló túloldalára. Felvonultak a vérfarkasok, vámpírok, manók, boszorkányok, de nem éreztem, hogy ez már sok lenne.
Gördülékenyen lehet olvasni, nagyon fordulatos, viszonylag sok minden történik ebben a 265 oldalban, mégis a vége túl egyszerű lett, nagyobb csattanóra számítottam.

Mercy kedves nő, akit vérfarkasok neveltek fel. Tizenévesen elválasztották a gyermekkori szerelmétől, majd a falkától távol, Tri-Citiesben telepedett le. A múltjáról viszonylag kevés dolog derül ki.
Egy leheletvékony szerelmi háromszög is bele lett szőve a történetbe, ami még érdekesebbé tette a történetet. Kíváncsi lennék arra, végül ki fogja elnyerni a szívét, én Adamnek szorítok. ;o)
Fordulatos, olvasmányos történet, nagyon jól ábrázolva vannak a különböző lények, láttam őket magam előtt; a kitalált világkép is tetszik, bár gondolom a folytatásokban jobban át fogjuk majd látni az egészet. Ugyanis a történet szerint az alacsonyabb rangú természetfeletti lények felfedték a létezésüket az emberek előtt, de a magasabb rangúak (mint pl. a vérfarkasok is) még mindig rejtőzködnek. Kíváncsi vagyok, hogy ez meddig tartható még fent és mihez fog vezetni.

Nagyon örültem annak, hogy még jobban "megismerhettem"a vérfarkasokat. Ilyen nagy bepillantást még nem kaptam egyetlen más általam olvasott könyvben sem.
Viszont lezártnak tekintem ezt a részt, kíváncsi lennék a folytatásban mivel fog előrukkolni a szerző.

A sorozat jelenleg 5 részes, a hatodik márciusban fog megjelenni angolul.


Megjelenés: Moon Called (2006.)/ Megszólít a Hold (2011. Agave Könyvek)
Oldalszám: 265
Ára: 2880 Ft
Az írónő oldala
ITT pedig bele tudtok olvasni a könyvbe.

12 megjegyzés:

  1. Még csak a közzétett részletet olvastam belőle, de nagyon érdekel. Továbbra is jónak tűnik, azok alapján, amiket írtál róla.:) (Anita Blake-et egyszer elkezdtem, de nem jött be.)

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagy kedvencem Anita Blake. Úgy érzem, hogy ekkor ez a könyv sem maradhat ki.:)

    VálaszTörlés
  3. Ha meg szereted a vérfarkasos történeteket is, akkor tuti tetszeni fog. :o)

    VálaszTörlés
  4. Ez a könyv engem is érdekelne, de azt nem szeretem amikor egy nő nem tud dönteni több pasi közül. Ez a sorozat meg ilyennek tűnik. :(

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom hogyan fog alakulni ez a szerelmi szál, de egyelőre úgy tűnt, hogy igazán nincs szó őrlődésről, meg arról, hogy nem tud dönteni Mercy. Tényleg annyira leheletfinom volt, inkább csak amolyan célozgatások a férfiak részéről, hogy bejön nekik.

    VálaszTörlés
  6. Szeretnék egy kis helyesbítést tenni a Hamilton művekkel kapcsolatban, ha nem haragszol meg.
    Hamiltonnak két sorozata van Anita Blake és Merry Gentry.
    AB első kötete a Bűnös vágyak,a sorozat tényleg felvonultat több lényt, köztük vámpírt, vérfarkast, sok sok likantróp fajt. Anita nem vámpír, ő ember és egyben nekromanta, halottkeltő. Aki később mint Jean-Claude halandó szolgája több vámpírra és likantrópra jellemző tulajdonságot szed magára, de attól még embernek tudod mondani, még akkor is ha nem annak látszik.
    A Merry Gentry sorozat első kötete az Árnyak csókja, ahol Meredith Gentry tündérhercegnő és a Seelie és Unseelie udvar kap főszerepet, sok fey, sidhe testőrrel. Vámpírok nem igen bukkannak fel, mert itt a főszerep a tündéreké és még néhány varázslényé.
    Remélem nem voltam túl tudálékos, hogy ezeket leírtam, de Anita Blake egy hatalmas kedvencem és úgy látom kicsit belekavarodtál, hogy is vannak a Hamilton művek.

    VálaszTörlés
  7. Á, igazad van! Összekevertem a 2 sorozatot és létrejött bennem egy egyveleg. Tényleg! Most, hogy írtad, így már emlékszem, hogy ez 2 különböző sorozat. Ó, csak tudnám, hogy tudtam így megkutyulni magamban. Valószínűleg azért, mert egyik se tetszett. :o(
    Köszönöm, hogy szóltál, mindjárt ki is veszem a hülyeségeimet a bejegyzésből.

    VálaszTörlés
  8. De idegesít most, hogy tudtam így összekavarni? Nem a vámpírokból volt ilyen-meg olyan, hanem a tündérekből. Bár, Anita úgy maradt meg bennem, hogy vámpír, és így kavartam meg szépen, lett a 2-ből 1. :oS Ó, ez gyönyörű. :o(
    Bocsánat mindenkitől, akit összezavartam, bennem totál így élt a kép. De bátran javítsatok mi máskor is, ha tévedek!

    VálaszTörlés
  9. Megesik az ilyesmi, nincs ezzel semmi gond. :)

    VálaszTörlés