2010. augusztus 1., vasárnap

Őszi megjelenések

Gondoltam összeszedem azokat a könyveket, amik előre láthatóan ősszel fognak megjelenni, és érdekelnek.

Először is itt van P. C. Cast és Kristin Cast, Az éjszaka háza sorozatnak 6. kötete, Megkísértve címmel. Igaz, én még mindig csak a 3. kötetet fejeztem be.

"Zoey azt hitte, sikerült végleg megszabadulnia Kalonától és Neferettől, de tévedett. Bár Tulsában béke honol, ellenségei már egy lépéssel előtte járnak: Nüx Tanácsa elé járulnak, hogy a vámpírvilág vezetőit is maguk mellé állítsák. Így hát Zoey-nak és barátainak nem marad más választásuk – nekik is Velencébe kell utazniuk, hogy megakadályozzák a katasztrófát. Stevie Rae azonban nem tart velük, Tulsában marad, hogy megpróbálja rendezni sötét titkait, melyek lassan felemésztik… "


Újabb Kresley Cole könyv várható, igaz, ez nem ősszel, hanem a nyár vége felé.
Egy trilógia veszi ezzel kezdetét.

"Esküdt ellenségek, végzetes szerelmek Bosszú: Courtland MacCarrick zsoldosserege háborút indít a zsarnoki kegyetlenségű Pascal tábornok ellen. A csatában Courtland majdnem odavész, de sikerül bosszút állnia a tábornokon szépséges kasztíliai jegyesének elrablásával. Szenvedély: Lady Annalía Tristán Llorente szálfatermetű, barbár fogvatartóját éppúgy megveti, mint a tábornokot, mégis megmagyarázhatatlan vonzalom ébred benne a zsoldos iránt, és ez csak tovább táplálja dühét. Semmi sem állíthatja meg azonban, hogy visszatérjen Pascalhoz, mert ha nem megy nőül hozzá, azzal fivére halálos ítéletét írja alá."

Novemberben fog megjelenni Fejős Éva új könyve. Az Eper reggelire után most nem nagyon vagyok ráállva, de egyszer biztos el fogom olvasni, már csak a kíváncsiságom miatt is. ;o)

"A Cuba librében nemcsak egy „furcsa”, fiatal lány, Havasi Dalma története bontakozik ki, hanem visszatér az Eper reggelire egyik mellékszereplője – ezúttal főszerepben. Ő Endrődi Kata, vagy ha így könnyebb azonosítani: az Eper (és a Hotel Bali) sebész főhősének, Endrődi Péternek húga. Kata kicsit féltékenyen látja, hogy míg a testvére élete Dórával irigylésre méltón alakul, addig az övé egyáltalán nem. Nem gondolja, hogy valaha új embereket enged be a szívébe… aztán mégis elindul Dalmával, egy olyan országba, ahol minden csupa-csupa élet és mosoly… és tánc. Csakhogy haza is kell térni onnan, és itthon minden ugyanolyan lesz, mint korábban volt. Vagy mégsem?"

Ez sem ősz, hanem ez a hónap, de annyira tetszett az első rész, hogy meg kell említenem, hogy itt az új kötet.

"John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel. Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült Gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz.
Xhex, a bérgyilkosnő, titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy egy újabb értékes férfi is áldozatul essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen…"

De nem maradnak olvasnivaló nélkül a tini vámpírirodalom kedvelői sem, mint pl. én. ;o)

"Oké. Szóval tizenöt éves korodban megtudod, hogy vámpír vagy. Hirtelen minden megváltozik körülötted. Magányos lúzer helyett menõ csaj válik belõled. A legkúlabb divatcég arca leszel, a legfelsõbb körökben forogsz, õrületes képességeid fejlõdnek ki, és egy olyan fiú is észrevesz, aki eddig fütyült rád. Elég király, nem?"


"Túl vagy az első sokkon. Nem elég, hogy vámpír vagy, hogy a legjobb barátod a Vezetőd, hogy a pasinak, akibe belezúgtál, nem jössz be, hogy sorra halnak meg körülötted a sérthetetlen, fiatal, életerős Kékvérűek. Az is kiderül, hogy neked kell felkutatnod és megállítanod az Ezüstvérűt, aki a vámpírokra vadászik.
De mi van, ha tényleg nincs segítség? Ha kiderül, hogy mindentudó nagyapádra nem számíthatsz? Ha az egyik legnagyobb hatalmú Kékvérű hirtelen ellened fordul ?
Ha eddig azt hitted, veszélyes dolog vámpírként élni, jobb, ha most összekapod magad.."
Vámpírok után meg jönne a tünde-láz? ;o)

"MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta."


"Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén."

"A tündérek világában, akárcsak az emberi lények birodalmában, a szerelem és a hatalom körül forog minden. Amikor Aislinnból, a tündérlátó halandóból Nyárkirálynő lesz, nem mennek fényesen a dolgok a négy tündérudvar körül. Beteljesületlen szerelem, sértett büszkeség, bosszúvágy – meg egy igazi bajkeverő, Bananach, a hollólány ármánykodása egyre jobban veszélybe sodorja a tündérvilág törékeny békességét."
"A tündérek kedvesek és bájosak?
Épp ellenkezőleg: erősek, veszélyesek, s az emberek világában élnek.
Hol láthatatlanok, hol pedig álcát öltenek, és nem sokan tudják, kik ők valójában. Ám a 17 éves Aislinn tudja: a tündérlátás képességével született, amely számára inkább teher, mint áldás. Mindig ott vannak körülötte, látja a kegyetlenségüket, de a nagyanyján kívül senkivel sem beszélhet róluk. A legjobb stratégia elkerülni őket…"

"A 17 éves Leslie semmit sem tud a tündérekről és a viszá-lyaikról. Egy nap megtetszik neki egy hátborzongatóan gyönyörű, szemeket és szárnyakat ábrázoló tetoválás. Meg van róla győződve, hogy ez a szimbólum hozza el számára
a változást, amelyre kétségbeesetten vágyik.
A tetoválás valóban megváltoztatja, de nem úgy, ahogy remélte."


És akkor egy kicsit más tészta. Novemberben fog megjelenni Lakatos Levente új könyve.
A Barbibébit még nem olvastam, de kíváncsi vagyok rá, olvasva a netes véleményeket a könyvről. Én tipikusan az az olvasó vagyok, akinek a negatív vélemény csak még jobban felcsigázza az érdeklődését a könyv felé. ;o)

De, hogy miről fog szólni? Passz. Valószínűleg nagyon rózsaszín lesz, és nyávogós.











És egyszerre jön ki Vass Virág új könyve is Fejős Éváéval.
Virágtól még nem olvastam semmit, de kíváncsi vagyok, mit sikerült összehoznia.

10 megjegyzés:

  1. Engem leginkább a tündéres könyvek érdekelnek ezek közül. :)

    VálaszTörlés
  2. Na igen, én is kíváncsi vagyok rájuk. Meg arra is, hogy ugyanolyan láz lesz-e belőlük, mint a vámpíros mizéria. ;o)
    Anno még agyaltam azon, vajon mi jöhet majd a vámpírok után. A tündérekre nem is gondoltam. :o)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a tippeket! (üdv Agárdról, puszi)

    VálaszTörlés
  4. Remélem jó idő van ott is, nálunk szerintem tuti van vagy 30 fok. ;o) Érezzétek jól magatokat, aztán jól nyaralást!

    VálaszTörlés
  5. Húúúú én is kiemeltem kábé majdnem mind könyvet a várási listáimon :)) A Rettegésre tartok igazán igényt, és a Cicamica is érdekel Levente miatt mert ismerem őt, és kíváncsi vagyok mit hoz legközelebb :)

    VálaszTörlés
  6. Gondoltam, hogy a Cicamica érdekelni fog, olvastam a véleményedet a Barbibébiről. ;o)

    VálaszTörlés
  7. Cole könyvet holnap kapom kézbe. Wardot is nagyon várom. :)

    VálaszTörlés
  8. Juj, akkor nagyon várom, hogy végezz majd vele és írj róla :o)

    VálaszTörlés
  9. Köszi. Mindkettőről lesz hosszabb bejegyzés. :)

    VálaszTörlés