2010. január 2., szombat

Meg Cabot- Kim Harrison- Michele Jaffe- Stephenie Meyer- Lauren Myracle: Pokoli báléjszakák

Megmondom teljesen őszintén jó pár percig csak ültem itt a monitor előtt, "Mi a fenét is írjak róla?", mert számomra annyira semmilyen volt, annyira lelombozó.
Amíg csak szemeztem a neten a könyv címével, teljesen az volt bennem, hogy vámpíros novellák lesznek benne.
Valószínűleg a borító, ami annyira Twilight-os, és az, hogy a könyv leginkább Stephenie Meyer nevével hozzák összefüggésbe, adta ezt a téveszmét. ...
Pokolinak pokoli; így vagy úgy, de mindegyik novella kapcsolódik a bálokhoz, de számomra nagyon kiábrándító volt az egész.

A könyvben 5 novella szerepel, 5 írónőtől.
Köztük van
- Meg Cabot (akinek a neve számomra összeforrt A neveletlen hercegnő sorozatával),
- Kim Harrison (tőle még nem olvastam semmit, magyarul a Boszorkányfutam c. könyve jelent meg),
- Michele Jaffe (róla nem sikerült kiderítenem, hogy magyarul jelentek-e már meg a művei),
- Stephenie Meyer,
- Lauren Myracle (tudtommal magyarul még tőle se jelent meg semmi, viszont az ő novellája volt az egyedüli, ami igazán tetszett).
Egyszerűen nem tudok hosszabban írni róla, mert annyira nem ilyennek képzeltem el. Izgalmasabbnak, pokolibbnak, ... számomra csalódás volt.

"Áll a bál, de para!
Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények.
Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje...
Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod.
Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem...
Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!"


1 megjegyzés: