2010. január 12., kedd

P.C.Cast- Kristin Cast: Megjelölve

Kiindulva a HP és a Twilight sikeréből, valahol már számítani lehetett rá, hogy keresztezni fogják a kettőt.
Ergo, lesz egy vámpíros iskola, amolyan HP formában.

Itt is megvan a "kiválasztott", mögötte az igazi jóbarátok, egy utálatos "ellenség", na meg a "varázslat" és a gonosz, pluszban pedig egy kis romantika.
Újabb sorozat vette kezdetét.

Maga a történet nem rossz, bár kicsit fura, teljesen máshogy állítja be a vámpírokat.
Nincs harapás, vérengzés, stb, vámpírokká úgy válnak az emberek, hogy a Nyomkövető megjelöli őket, hogy "Na haver, te vámpír leszel."
Főszereplő tini lány becsületesen jár iskolába, éli a szokásos tinilányok életét, lúzer pasi, kétszínű barátnő, majd egyszer csak ott terem mellette a suliban a Nyomkövető, megjelöli és már aznap be is költözik az Éjszaka Házába, a többi vámpírjelölt közé. ...
Viszont a végén valami nagyobb csattanóra számítottam és azt hittem, hogy a lezárása is izgisebb lesz, ami miatt majd annyira fogom várni a következő részt, mint anno a HP-nél.


"Te vajon mit tennél: - ha egy élőhalott hirtelen a vámpírok félholdját rajzolná a homlokodra? - ha az expasid vérének szagától egyszerre összefutna a nyál a szádban? - ha a napsugarak égetni kezdenék a bőröd, és már csak éjszaka éreznéd jól magad? - ha olyan erő birtokába kerülnél, amelyről korábban álmodni sem mertél? Zoey Redbird egy nap vámpírjelöltté válik, amikor középiskolájában váratlanul felbukkan egy élőhalott Nyomkereső, és a vámpírok zafírkék Jelét rajzolja a homlokára. Attól a pillanattól fogva az egész élete megváltozik. Alig néhány órája marad, hogy beköltözzön az Éjszaka Házába, a vámpírjelöltek bentlakásos iskolájába, a teste ugyanis azonnal megkezdi az Átváltozást. Az Éjszaka Házában azonban újabb nehézségekkel kell szembesülnie. Kiderül, hogy a homlokán lévő Jel más, mint a többieké, és ezzel akarata ellenére azonnal ellenségeket szerez magának. És amikor rádöbben, hogy a vámpírok istennője különleges képességekkel ajándékozta meg, nem marad más választása, mint beszállni az Éjszaka Házának könyörtelen hatalmi játszmáiba..."


Folytatása:
Elárulva
Amúgy áprilisban jelenik meg angolul a 7. kötet és összesen 15 kötetre van eddig tervezve, úgyhogy lesz mit olvasnom és összegyűjtenem, ha tartják az írónők a színvonalat.


A sorozat P.C. Cast és lánya, Kristin Cast neve alatt fut.
P.C. Cast díjnyertes fantasyk és paranormális-romantikus regények szerzője, mellette pedig tapasztalt előadó és tanár. Oklahomában él és tanít.
Lánya, Kristin Cast számos díjat nyert már verseivel és cikkeivel. Szintén Oklahomában él, és az University of Tulsa hallgatója kommunikáció szakon.
forrás és hivatalos magyar oldal: http://azejszakahaza.hu/

2 megjegyzés:

  1. Nahát, Oklahomában is élnek emberek, tök jó!:) Majd megyek autogammért;)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a könyvet én is olvastam, pont azért mert egy HP rajongó ismerősöm ajánlotta. Bár számomra csalódás volt azok után ahogy ő elővezette nekem, de azért szívesen végigolvastam. Hogy több részét fogom-e olvasni? nem tudom, de az tuti, hogy HP rajongó maradok !!!

    VálaszTörlés