2022. január 27., csütörtök

Kate Quinn: A ​vadásznő

Eredeti címe: The Huntress
Kiadta: Maxim (2019.)
Oldalszám: 576
Forrás: könyvtár
Értékelésem:
Az írónőtől nem olyan rég olvastam az Alice hálózatát, ami nagyon tetszett, így nagyon örülök annak, hogy nem kellett sokat várni arra, hogy olvashassunk magyarul még az írónőtől.
Quinn történelmileg nem ment messzire a fentebb említett történetétől, ugyanis továbbra is a II. vgh. alatt játszódnak az események, illetve utána.

A történet 2 szálon fut. Az egyik szálon a múltban vagyunk és egy fiatal, orosz pilótanő szemén keresztül látjuk a történteket, a másik szálon pedig a történet jelenében, közvetlenül a vgh. után és leginkább egy fiatal, amerikai lány szemén keresztül. De ugyanakkor nem elhanyagolható az a 2 karakter, akik a két szálat összekötik. Plusz még egy fő, aki igazán a középpontban van.
Ian, brit haditudósító, aki a háború után háborús bűnösök felkutatásával foglalkozik. Különösen egy nőre, a Vadásznőre feni a fogát, aki egy náci vezető szeretője volt, hidegvérrel gyilkolt és megölte Ian öccsét is. Évek óta vadászik a nőre, de nem akadt még a nyomára.
Nina az orosz pilótanőnk, akinek a visszaemlékezésein keresztül áll össze a történet. Hogyan is kapcsolódnak a pilótanők a háborúba, hogyan élte meg, mi történt vele azután. Az ő szerepe azért fontos, mert látta meghalni Ian öccsét és a férfi miatta vadászik a Vadásznőre.
A Vadásznő pedig a vgh. után messzire menekült, egészen Amerikába, ahol példás családanya életet él. Ennek ellenére a nevelt lánya hamar gyanakodni kezd, hogy valami nincs minden rendben a nő körül, de mégis évekre sikerül a gyanakvását eloltania. 
Aztán persze történik valami, a szálak összekeverednek és pont kerül mindennek a végére.

Olvasmányos volt a történet és nagyon szerettem olvasni.
Az írónő remek karaktereket alkotott, mindig izgatottan vártam, hogy olvashassam Nina visszaemlékezéseit, ugyanakkor tudni szerettem volna, hogy mi a helyzet a Vadásznővel jelenleg. Izgalmas volt a két váltott nézőpont, az ugrálás a múltban és a "jelenben". Szerettem és nagyon vártam a történet összecsapását. Ami nem okozott csalódást egyáltalán.
Izgalmas volt a történet és nagyon olvasmányos. Vártam arra, hogy mikor fog a Vadásznő lebukni és hogyan fog mindez történni. Annyira erős volt a két harcos karakter! Nina igazi belevaló nő, aki nem félt a haláltól, mint egy harcos amazon, aki a vadonban nőtt fel. A Vadásznő pedig az a harcos amazon, aki jóbkislány lenne, de hidegvérrel képes gyilkolni. Bárkit.

Lebilincselő történet, olvassátok el! Szerelmi szálakban sincs hiány, ha jól számoltam, 4 ilyen szál is van a történetben, ami még jobban feldobja az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése