2022. január 27., csütörtök

Sofia Lundberg: A ​kérdőjel egy fél szív

Eredeti címe: Ett fragetecken 
ar ett halvt hjarta
Kiadta: Alexandra (2019.)
Oldalszám: 368
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem:
Rettentően meg vagyok döbbenve. Ha ezt a könyvet olvastam volna először az írónőtől, valószínűleg soha többet nem vettem volna a kezembe egyik könyvét sem. De nem így történt, ugyanis először Az ​elveszett nevek füzetét olvastam tőle, ami kedvencem lett és a 2018-ban olvasott TOP3 listámra is felkerült. Hasonlóan fantasztikus történetre számítottam és hatalmas a csalódásom.

Ennek a történetnek se füle, se farka.
Két idősíkon játszódik, a jelenben Elin felnőtt nő, menő fényképész, van egy férje és egy 17 éves tehetséges kislánya. Kísérteni kezdi őt a múltja egy ajándék miatt. A nő innentől kezdve teljesen zizzent, sosincs képben, csodálkozok, hogy nem üti el egy autó vagy nem zuhan ki az ablakon, teljes kábulatban éli a napjait. Ezt persze a férje se bírja sokáig, aztán el is hagyja, végül a 17 éves lánya dönt úgy, hogy valamit tenni kell és elutaznak az anyja gyerekkori városkájába.
A másik szálon a múltban vagyunk, amikor Elin még kislány. Megtudjuk hogyan élt az édesanyjával és a testvéreivel, mi történt a múltban és hogyan jutott el odáig, ahol most van.

A történet eleje még egész jó volt. Szimpatikus volt Elin kislányként, aki nagy szegénységben élt, de kb ennyi is. Igazból szerintem minden olvasó szívét rabul ejti egy olyan gyerek főszereplő aki éhezik, szakadt ruhában jár, stb.

Nem látom értelmét a történetnek. Egyszerűen nem is értem, hogy ennyi év után miért bukkan fel az a bizonyos levél. És az se értem, hogy ettől miért kell kábulatba esnie a nőnek. Olyan elképzelhetetlen, valószerűtlen volt az egész. Mármint az rendben van, hogy szegény kislányból, menő fényképész lesz, csak ahogy ez össze lett hozva, az katasztrófa. 
Unalmas volt, vontatott, folyamatosan vártam, hogy most majd látok egy kis szikrát a fentebb említett könyvből, de nem így lett. Szörnyű. Legalább a végén lett volna egy kis csavar, izgalom, de a fenéket! 
Nagyon nem ajánlom senki figyelmébe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése