2019. május 2., csütörtök

Áprilisi összefoglaló

Forrás
Hihetetlen mennyire rohan az idő! Még csak most volt Karácsony és emlékszem ahogy végigfutott bennem a gondolat, hogy tuti pikk-pakk eljutunk majd májusig, erre tessék, tényleg így lett! Még másfél hónap és itt a nyári szünet, holott csak most kezdődött a tanév! És július végén 1 éve lesz, hogy beköltöztünk a házunkba! Ráadásul a Kicsi is 2 éves lesz! Hihetetlen! És most olyan jót mosolygok, ahogy visszaolvastam az előző havi összefoglalót, mit reméltem áprilistól.
Végezni a kerti munkákkal? Hogy futhatott bennem végig ez a gondolat? A kerti munkákkal őszig folyamatosan haladni fogunk, az már biztos. Viszont az is tény, hogy nagyon sokat haladtunk ebben a hónapban, hatalmas a különbség a kert márciusi és áprilisi látványa között. Lényegében tereprendezést és takarítást hajtottunk végre ebben a hónapban, játszóteret építettünk a gyerekeknek, elkezdtünk kialakítani egy kis kiülőt a kertbe, szóval haladtunk sokat. De végezni mindennel? Tényleg nem értem mire gondolhattam. 😂
Sajnos míg márciusban elég szép idő volt, az április a vége felé eléggé változékony, esős lett. Ami a kertnek nem tett valami jót. Mire szépen kigazoltam a virágoskertemet, leesett egy csepp eső és a kis nyamvadékok elő is bújtak. Az utóbbi napokban meg annyi eső esett, hogy neki se álltam írtani, majd egyszerre nekiesek, ha végre szárazabb idő lesz.

3 gondolat, ami áprilisban történt velem

① Végül úgy adódott, hogy nem volt nagy Húsvétozás, tojáskeresés, stb. A gyerekek kaptak egy nagy trambulint ajándékba, amit azóta is napi rendszerességgel nyúznak. Főleg a Kicsi, aki megtanult ugrálni. Nagyon élvezi, hogy szabadon ugrálhat, hátravághatja magát, eshet. 😍
② Volt Könyvfesztivál is a hónapban és hát ahelyett, hogy ott böngészgettem volna, itthon kertészkedtünk. Pont azon a hétvégén raktuk össze a játszóteret és kezdtünk neki a kis kerti kiülőnknek. 
③ Olvasás tekintetében rendesen megtáltosodtam a hónapban, szó szerint faltam esténként a könyveket. Valamiért mostanában nem éreztem késztetést arra, hogy 8 órakor lefeküdjek aludni, mint a jó gyerekek, bizony este 10-11-ig is olvasgattam. Itt a tavasz, érzem a csontjaimban. 😅

TOP3 könyv, amit a hónapban olvastam

10 könyv olvasását fejeztem be a hónapban, tényleg nagyon serényke voltam. 5 csillagot pedig pont 3-ra adtam:
↪ Matt Haig: Ha megáll az idő
↪ Michelle Obama: Így lettem
↪ Laetitia Colombani: A hajfonat

És amiknek az olvasása jelenleg folyamatban van

A Hollywoodi mocsok végül tényleg félbehagyós lett áprilisban, jelenleg pedig ezt a két könyvet olvasom.
Liane Moriarty úgy tűnik, hogy az egyik kedvenc szerzőim közé kezd lépni, így nagyon kíváncsi vagyok erre a történetére is. Vajon felteszi vele az i-re a pontot vagy épp hátrébb csúszik a sorban?
A Diana igaz történetére igazán nem is tudom miért vagyok kíváncsi. ... Tán érdekel, hogy mi derül ki még róla illetve a királyi csalódról. Tud-e a szerző újat nyújtani?

Blogélet a hónapban

A hónapban 12 bejegyzés került közzétételre, ebből 8 volt könyves, ebből pedig 2 gyermekirodalom. 
Fogalmam sincs hogy miért, de továbbra is a Helló ​újra, kedves exem! a legolvasottabb bejegyzésem a hónapban, holott tavaly áprilisban jelent meg. Egyszerűen nem értem mire fel ez a nagy érdeklődés iránta, vagy 3X annyian olvasták, mint a többi "leg"népszerűbb bejegyzéseket a hónapban.
Ha viszont a hónapban közzétett könyves bejegyzéseket nézzük csak, akkor a legtöbben a Minden ​szív kaput nyitra voltatok kíváncsiak.
Ország szerinti bontásban a TOP3 látogatás itthonról, USA-ból és Hongkongból érkezett.

3 gondolat, amit májustól remélek

① Jó időt újra!
② Hogy minden rendben lesz a Kicsi kontrollján! 4 hónap telt el a szívműtétje óta.
③ Hogy továbbra is haladunk szépen a kerttel. Jelenleg a legnagyobb dilemmám, hogy mit csináljak a kerti kiülőnk két oldalán levő földdel. Virág kerüljön oda? De ha igen, akkor beültetve vagy cserépben? Vagy sziklakert? Vagy kerti dísz? Jelenleg fogalmam sincs, de májusban jó lenne kitalálni és megvalósítani, mert így csupaszon elég hülyén néz ki. 😌

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése