2017. május 17., szerda

Juliet Grey: A ​forradalom napjai

Eredeti címe: Confessions of Marie Antoinette
Kiadta: Tericum (2015.)
Oldalszám: 466
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 4

Mária Antónia #3

Miről szólt?

1789, Versailles. A lázadó nép már közeledik a királyi palota kapuihoz. Mária Antónia békés és fényűző élete fenekestül felfordul. Akik nemrégen még a királyi család hű alattvalói voltak, most az életére törnek.
A politikai és személyes fenyegetések ellenére Mária Antónia mindvégig odaadó feleség és anya marad, rendületlenül kiáll férje, XVI. Lajos mellett. És bár a királyné titkos tervet dolgoz ki a család megszöktetésére, nem sikerül kitörniük a forradalom karmaiból.
Mária Antónia nem menekül szörnyű sorsa elől.
A tragikus sorsú és fényűző életviteléről elhíresült királyné életét megörökítő trilógia utolsó kötete az előző részekhez hasonlóan valóságos történelmi tényeken alapul.


Hogy tetszett?

Olvasva a trilógia második részét, nagyon kíváncsi voltam Mária Antónia életének befejező kötetére. A történelem során sok szörnyűség történt, de számomra felfoghatatlan, hogy mindez hogy történhetett meg.

Grey stílusa egyszerűen fantasztikus. Remekül ír, fogalmaz. Láttam magam előtt az adott kort, a királynét, az eseményeket.
Eddig még nem olvastam olyan könyvet, ami ennyire részletesen és pontosan bemutatta volna a királyné utolsó éveit. Döbbenetes volt, nagyon tudom a figyelmetekbe ajánlani, ha érdekel titeket ez a kor vagy Mária Antónia élete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése