2011. május 2., hétfő

Biztos mindenkinek ...

... volt olyan időszaka, amikor belekezdett minden keze közé kerülő könyvbe, de egyszerűen nem tudta befejezni őket. Én most napokig ebben a szituációban voltam. Elkezdtem az egyik könyvet, elkezdtem a másikat, de nem tudtak lekötni. Elkalandozott a figyelmem, az adott olvasmánynál csak bambultam a lapokat nézve, de fel se fogtam a szavakat, képzeletben messze jártam. Mentségem legyen, hogy elég stresszes időszakom van éppen.
Hiszek abban, hogy az ilyen mélypontokon mindig van egy könyv ami megadja a lendületet, átlendít és megint meghozza a kedvet az olvasáshoz. Ez nálam most a Hamuváros volt.

Van, aki végleg félreteszi azt a könyvet, ami nem fogja meg pár oldal után, én egyszerűen nem tudok egy könyvet se végleg félbehagyni. Egyszerűen idegesít a tudat, olyan, mintha cserben hagytam volna szegénykéket és mindig azon agyalnék, mi van ha az utolsó oldalakon annyira felpörög az esemény, hogy megváltozik a vélemény az addigi eseményekről? Szóval nem vagyok könnyű eset. :o) Veletek is volt már ilyen?

4 megjegyzés:

  1. Velem is szokott ilyen lenni, olyankor általában pihentetem az olvasást egy-két napig. A Hamuvárost már én is olvasnám.:) Ja, és nekem nem gond a félbehagyás, ha valami nagyon nem tetszik, nem kínlódom vele, de nekem is rossz érzésem van olyankor.

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi ezt a bejegyzést. Pont azért ültem le ide a géphez, mert párhuzamosan két könyvet kezdtem el olvasni, és egyik sem köt le, pár oldal után csak bambulok - és ez megy már napok óta! Mondjuk én is egy húzós időszakban vagyok épp.
    De visszatérve a kérdésedre: igen, velem is volt/van ilyen :)

    VálaszTörlés
  3. Én nem tudok egyszerre több könyvet olvasni. Akkor szoktam hasonlót érezni, mint amiről írtál, amikor több olyan könyv is van itthon, amit azonnal olvasnék. Egymással versenyeznek, én pedig nem tudok dönteni, hogy most akkor melyikbe is merüljek bele.
    Ilyenkor 1-2 napi semmit sem olvasok, és utána elmúlik az érzés, és megtalál a megfelelő könyv.

    VálaszTörlés
  4. sajtosrolo: Én egyszerűen nem birom ki, hogy legalább 1-2 oldalt ne olvassak egy nap, elvonási tüneteim keletkeznek. :oD

    koalány: Megnyugodtam. Neked is kitartást, nem sokára csak jön a lazulósabb időszak.

    Könyvmoly: Régebben én se tudtam többet olvasni egyszerre, aztán ez valahogy megváltozott.

    VálaszTörlés