2011. február 7., hétfő

Februári megjelenések

Lássuk, előre láthatóan mik fognak ebben a hónapban megjelenni. Persze minden csak akkor biztos, ha már látjátok a könyvespolcokon is őket. ;o)

Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis járó az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért. Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől.

megjelenés: február 10.

Grecsó Krisztián új regényének hősei hisznek az öröklődésben. Tudják, hogy a génekkel együtt sorsot is kaptak. A főszereplő – egy harmincas éveinek közepén járó férfi – aggódva figyeli magát, saját mozdulatait, testének minden változását. Barátnője elhagyja, ráadásul egy családi titok véletlen lelepleződése miatt rejtélyek hálójába gabalyodik. Miközben az összes talányt földeríti, és lassan megismeri családja viselt dolgait, magára ismer. A türelmetlen lánykérésekben, a titkos szerelmekben, a hosszú évek magányos várakozásaiban egyre inkább ő a főszereplő. Hiszen nem csak a mozdulatait, a haja színét, a testalkatát kapta a családtól, de ha jól figyel – a jövőjét is.
Az addig széttartó életpályák a ma Budapestjén találkoznak. A Mellettem elférsz nem egyszerűen családok, generációk, szerelmek és vágyak regénye. Mert bár átutazunk vele a huszadik századon és a Kárpát-medencén, mégis, a könyv minden mondatával a mához, a mának szól.

megjelenés: február 10.

A WikiLeaks nevéhez az utóbbi évtizedek legmegdöbbentőbb botrányai kötődnek. Ezen a weboldalon hozták először nyilvánosságra az iraki civileket és újságírókat meggyilkoló amerikai katonák hírét; az amerikai külügy diplomáciai dokumentumait; a kunduzi, eltérített üzemanyag-szállítók bombázásának valós körülményeit, ami végül Jung védelmi miniszter lemondásához vezetett; a tragédiába torkolló duisburgi Love Parade háttérdokumentumait vagy hogy a fő részvényesei fosztották ki az izlandi Kaupthing bankot, ami végül az ország pénzügyi összeomlását okozta. Olyan titkok leleplezéséért felelősek, melyek az egész világ sorsát megváltoztatták.

megjelenés: február 11.

A szépség vonala nagy ívű regény a felső tízezerről, a szexről és a pénzről. Nick Guest beköltözött a Fedden családhoz, melynek feje konzervatív parlamenti képviselő. A politikai és pénzügyekben ártatlan Nick belekeveredik Feddenék kicsapongó világába, miközben ő maga fáradhatatlanul űzi a szépséget. A Margaret Thatchert hatalomra juttató két választás szolgál keretül a regénynek, mely a változás és a tragédia rendkívüli éveit bontja ki.

megjelenés: február 14.

Jacob Hunt nem átlagos tinédzser: Asperger-szindrómája van. Képtelen értelmezni a szociális jelzéseket, sehogy sem találja a helyét kortársai között, és még attól is retteg, ha egy másik ember szemébe kell néznie. A fiút semmi sem érdekli jobban, mint a bűntények felderítése. Mindent tud a helyszínelésről, és nemegyszer valódi bűntények helyszínén is feltűnik, frászt hozva ezzel a vermonti kisváros rendőreire.
Amikor Jacob segítője, egy fiatal gyógypedagógus lány brutális gyilkosság áldozatává válik, fordul a kocka, és most a rendőrség jár Jacob nyomában. A fiú érzelemmentessége, üres tekintete és szokatlan reakciói pedig szinte felérnek egy beismerő vallomással...
Hogyan küzd meg Jacob és családja a betegséget övező félreértésekkel és előítéletekkel? Hogyan tud segítő kezet nyújtani egy anya, aki maga sem találja az utat a fiához, és egy kamaszodó öcs, aki sohasem élhetett normális életet beteg testvére miatt?

megjelenés: február

Kate Middleton minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyet elvárhatunk Nagy-Britannia eljövendő királynőjétől: tökéletes kiejtés, gyönyörű haj és természetesen könnyed megjelenés, sokoldalú tehetség, neves iskolák, kifinomultság és érettség.
Claudia Joseph könyvéből megtudhatjuk, milyen utat jártak be Kate ősei, hogy aztán késői leszármazottjuk ilyen közel kerülhessen Anglia trónjához.

megjelenés: február

Marilyn Monroe vajon milyen ételekkel próbálta visszahódítani Bobby Kennedyt? Mit evett utoljára Napóleon, mielőtt sorsa végleg eldőlt volna Waterloo-nál? Kleopátra híres-hírhedt szexuális vonzerejével a kor legnagyobb hadvezéreit bűvölte el, de vajon milyen különleges ételekkel kínálta őket.
Tudta, hogy az alacsony sorból származó Raszputyin, az ,,őrült pap", a cári család bizalmába férkőzve sok ellenséget szerzett magának, akik vacsorára hívták és ételét megmérgezve próbáltak megszabadulni tőle?
Andrew Caldwell mesterszakács kutatásaink eredményeként megszülető izgalmas és gyakran igencsak meglepő történeteket olvasva, választ kaphatunk ezekre a kérdésekre, sőt, magunk is megfőzhetjük a történelmi legendák kedvenc ételeit, vagy ha éppen arra támad kedvünk, az utolsó vacsorájukat. Bár a könyvben szereplő receptek régi idők szokásait idézik, a szerző mai kor körülményeihez igazította őket, így egyszerűen és gyorsan elkészíthetők.
Ajánljuk a könyv forgatását télen a konyhában, nyáron pedig kerti partikon a grillsütő mellett!

megjelenés: február

Rosszul vagy a vámpíroktól? Meena Harper is.
A főnökei miatt azonban írnia kell róluk, még ha nem is hisz a vérszívókban.
Pedig Meenától nem áll távol a természetfeletti. Tudja, hogyan fogsz meghalni. (Persze, úgysem hiszel majd neki – ahogy más se.)
De hiába a jóstehetsége, elköveti a hibát, hogy beleszeret egy modern kori hercegbe. Lucien Antonescu sötét titkot rejteget. Olyan titkot, ami miatt sokan – köztük egy ősi vámpírvadász társaság is – a halálát kívánják.
Csakhogy Lucien már eleve halott. Talán ezért ő az egyetlen pasi, akivel Meena el tudja képzelni a jövőjét. Ugyanis a lány mindenki más sorsát képes megjósolni, csak a sajátját nem.
Bár Luciennél jobb pasit álmodni sem lehet, Meena talán mégis egy rémálomba csöppent.
Elérkezik az idő, hogy a saját jövőjébe lásson…
Már ha van jövője.

megjelenés: február

Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?

megjelenés: február

A XVI. századi Franciaországot, a hugenották viharos, vérzivataros századát felelevenítő, nagyszabású, tizenhárom kötetes regényfolyam ötödik kötetében Robert Merle részletesen és történelmileg hitelesen, színesen és lebilincselően tudósít III. Henrik tizenöt éves uralkodásának második feléről, a Katolikus Liga két vezetőjének, Henri és Louise de Guise hercegeknek a meggyilkolásáról, a király és a trónörökösül jelölt Navarrai Henrik kibéküléséről, Párizs ostromáról, az iszonyú párizsi éhínségről s végül annak az egységes országnak a megszületéséről, amelyet a mai világ Franciaországként ismer. És ezeknek a világfordító eseményeknek szemtanúja és részese a minden kalandra kapható, minden veszedelmes küldetésre vállalkozó Pierre de Siorac, III. Henrik orvosa és titkos "ágense".
A történelmi és irodalmi fordulatokban bővelkedő, remekbe szabott, amúgy is sodró lendületű regényt középkoriasan hátborzongató epizódok, valamint szenvedélyes természetű és nem éppen szigorú erkölcsű hősünk újabb szerelmi kalandjai élénkítik-gazdagítják.

megjelenés: február 10.

Jurtádba érkezik ma a fehér sólyom, és magával hozza a jövő fényét, aki ragyog majd a pusztai népek között, mint a nap és a hold..." - jövendöli a táltos Temüdzsinről, az alig tízéves mongol fiúcskáról. S ő ettől kezdve vakon hisz a jóslatban, tudatosan készül arra, hogy a "puszták napja és holdja" legyen, aki egyesíti a nomád nemzetségeket, s dicső harcokba vezeti őket. Hallatlan akarattal, lélekjelenléttel minden veszedelemből megmenekül, ellenfelein bosszút áll, győzelmes sereget szervez. A jóslat teljesült. Temüdzsin alakja máig sem merült feledésbe - Dzsingisz kán néven ismeri a világ...

megjelenés: február 28.
2. kiadás

A tizennégy esztendős Mattie Ross apjával aljas gyilkos végez az arkansasi Fort Smithben: megfosztja életétől, lovától és 150 dollárjától. Mattie felkerekedik, hogy megbosszulja apja halálát. Felfogadja a környék legkomiszabb rendőrbíróját, a félszemű Rooster Cogburnt, és együtt indulnak az Indiánvidéken garázdálkodó gyilkos üldözésére.

megjelenés: február 17.


Wulf Tryggvasen, a viking harcosból lett halhatatlan Sötét Vadász gyakran gondol a régmúlt időkre. Hol vannak már azok az ómódi, jóízű csatározások? Az ellustult démonok visítva menekülnek, ha csak meglátják. Legújabb, már-már bosszantóan egyhangú küldetése azonban hamarosan rémálommá változik. Ezúttal soha nem látott erejű, rettenetes démonhordával kell felvennie a harcot. A mindenre elszánt szörnyek végső csapásra készülnek a halandók ellen. Hosszú évezredek óta végre elérkezettnek látják az időt, hogy véget vessenek az átoknak, amely a földmélyi sötétségbe száműzte őket.
Wulf feladata megvédelmezni tőlük Cassandrát, kinek sorsa, hogy életet adjon a gyermeknek, aki megmentheti a világot a nagy Pusztító rémuralmától. Az apollita anyától született lány abból a fajból származik, amelynek tagjait Wulf több mint ezer éve fáradhatatlanul üldözi. A nő bátorsága és ereje azonban végül rabul ejti a férfi régóta fagyos, érzéketlen szívét.
Ám egy ősi átok miatt az apolliták mindannyian kínhalált halnak huszonhét éves születésnapjukon. Cassandrának már csak néhány hónapja maradt...

megjelenés: február 15. De van, ahol márciusi megjelenést láttam.

És a napokban megjelent:

A csodaszép Aranyhaj egy magas toronyba zárva raboskodik, ahol csak az erdő kis állatai látogatják meg, no meg a boszorkány, aki bebörtönözte. Egy nap azonban királyfi lovagol el a torony mellett, akit megbabonáz a lány szépsége, és úgy dönt, kiszabadítja...
A Grimm testvérek meséje ezúttal A királykisasszony, akinek nem volt birodalma illusztrátora, Sarah Gibb képei által kel életre.

11 megjegyzés:

  1. A Patricia Briggs könyvnek elvileg már nem ez lesz a borítója, sokak örömére.:)
    A Szépség vonala, Házirend, Ha maradnék érdekelni fognak szerintem.
    Jaj, az aranyhaj-mese olyan aranyos volt, biztos ez is jó lehet!

    VálaszTörlés
  2. Én is olvastam, hogy más lesz, de már hiszem, ha látom. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Szerencsére ezek közül csak a Házirend érdekel:-)

    VálaszTörlés
  4. Érdekes dolognak tartom, hogy a Wikileaksről is könyvet írnak már. Mitől olyan nagy szám? Ha a sajtó nem lovagolna rajta már régen elfelejtettük volna az egészet. Különben már van egy ilyen könyv ami megjelent.
    http://www.konyv-konyvek.hu/a_wikileaksbotrany_rakocza_richard

    VálaszTörlés
  5. Én 4-re vagyok kíváncsi, úgyhogy csenga az 1 az nagyon jó. Kevesebb kiadás. :o)

    boro1124: Miről nem írnak? ;o)

    VálaszTörlés
  6. Kenyon könyv sajnos csak tavasszal fog megjelenni. :(

    VálaszTörlés
  7. Már tavasz? Gondolom vártad nagyon. ;o) De ami késik nem múlik.

    A szépség vonala is csúszik 1 hetet.

    VálaszTörlés
  8. Sajnos, elvileg április. Nagyon vártam, meg ha időben megjelenik akkor 100 FT-ért megtudtam volna venni. :(

    VálaszTörlés
  9. Ó. :o( Akkor főleg sajnálom.

    VálaszTörlés