2009. november 15., vasárnap

Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva könyvei olyan szinten megosztják a magyar olvasókat, hogy felkeltette a kíváncsiságomat, vajon miket is alkot.
(Azt azért tegyük hozzá, hogy eltekintve egy-egy mai írótól, elég szkeptikusan állok a mai magyar irodalomhoz.)

A könyvtárban több hetes előjegyzések vannak a műveire, így jó pár hete vártam én is, hogy a Csajok a kezeim közé kerüljön.
Még a hétvégén nekiestem, és sikere lett nálam, 2 nap alatt végeztem is vele.
Se több, se kevesebb annál, mint ami: szórakoztató irodalom. (Nem szépirodalom, nem egy verseskötet, szórakoztató irodalom és kész.)
Néhol éreztem amolyan "Született feleségek" fílinget, meg amerikai szelecskét, de tetszett.
Bár tény és való, hogy jó pár oldalt át kellett olvasnom, míg egy kicsit összeállt a kép.


"Szögezzük le mindjárt: ez nem regény. Csupán egy nagyon könnyed sorozat, ha úgy tetszik: "szappanopera" olyan kérdésekről, amelyek foglalkoztatják a mai nőket, de amelyeket legfeljebb csak a legjobb barátnőikkel beszélnek meg.
Három nő, egy férfi: Flóra, Móni, Hanna és Márk. Igazi, jó barátok. Csetlenek-botlanak az életben, jól ismerik már az érzelmi hullámvasutat: néha lent vannak, máskor pedig a csúcsra repülnek... Ők a Vénusz-lakók, akiknek története akár párkapcsolati kézikönyvként is olvasható, hiszen majdnem minden ballépés felsoroltatik benne, amelyet elkövethetünk a szerelemben.
Elvégre így vagyunk teljesek: Mars és Vénusz, férfi és nő - még ha vannak is egymással harcaik, még ha nem értik is meg maradéktalanul egymást, azért jól tudják, ha humorral tekintenek saját magukra, akkor csatákat veszíthetnek ugyan, de a háborút megnyerik."


Fejős Éva 2001 óta dolgozik a Nők lapja munkatársaként.
A petesejt-adományozás törvényi szabályozásában rejlő ellentmondások feltárásáért 2003 novemberében elnyerte a Minőségi Újságírásért Díjat.

További művei:
- Holtodiglan
- Bangkok tranzit
- Hotel Bali
- Szerelem első harapásra
- Eper reggelire

4 megjegyzés:

  1. Jaj, hogy lehet kommentet módosítani, kis f-el írtam a nevét :))))

    VálaszTörlés
  2. Engem is érdekelnek fejős Éva könyvei, bár még nem olvastam őket. Szerintem olyan könnyed, csajos lehet a stílusa, olyan Szex és New York-os, nem?

    VálaszTörlés
  3. Fogalmam sincs, hogy itt hogy lehet módosítani, de ha valaki tudja, sikítson. :)
    Amúgy me már vagy 5 perce ezen nevetek. :) Még a gyereket is úgy kellett visszaaltatnom. :))))
    Ja! És a "Született feleségek feeling" helyett a Szex és New York-ra gondoltam, csak valahogy ez a 2 kép nagyon összeállt bennem. :)))
    De igen, könnyed, csajos a stílusa. Egy próbát szerintem megér. ;)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a könyvet (is) kértem a Mikulástól... :-) Hátha... :-)

    VálaszTörlés