2009. november 25., szerda

Bartos Erika: Zsákbamacska; Százlábú

Igaz, gyerkőc még csak 10 hónapos, de már most vannak kedvenc könyveink.
Mesék terén a Boribon-sorozat, versek terén pedig Bartos Erika verses könyvecskéi a Zsákbamacska és a Százlábú.

Mindkettőben nagyon aranyos kis rímelős, pattogós versecskék vannak, szépen megrajzolva, amolyan "bartoserikásan".
Bár, mi még kicsik vagyunk, de a későbbiek folyamán milyen klassz is lehet készíteni pl. egy papírsárkányt és közben mondani a versecskét; vagy készíteni az őszi falevelekből a nyuszit a hozzá való versecskével, stb.

"Bartos Erika pontosan tudja, mi érdekli az egészen piciket és az óvodásokat! Most -a sok mesekötet után- versbe foglalta mindazt, ami a számukra lényeges: a kukásautótól a szilvásgombócig, a betegségtől a hisztiig, mindent. A könnyen megjegyezhető és csengő-bongó versek a fantasztikusan kedves rajzok kíséretében azonban nemcsak a gyerekek, de a szülők kedvenceivé is válnak majd."


Amint megjelent a második kötete, azonnal meg is rendeltük.
Szerintem ez egy kicsit nagyobbaknak való.

"Az ország kedvenc mesélője, Bartos Erika újabb verseskötettel jelentkezik, melyben ezúttal nem szilvásgombóc és kukásautó alkotja a sorvégi rímeket, hanem mondjuk Elemér doktor, egy Trabant, léggömbök, hóember, évszakok, buborék, szivárvány, hókotró, százlábú, mackóbarlang, szánkózás, apák..."


Bartos Erika honlapját itt találhatjátok.
http://www.bartoserika.hu/index.htm

1 megjegyzés:

  1. Tök jó, hogy ezt betetted, úgyis már én is keresgélem a kis mondókás könyvecskéket, ugyanis szeretném ha Dávidnak majd egy rakat mondókát tudnék mondani. :)
    Köszi :)

    VálaszTörlés