2009. november 23., hétfő

Alyson Noel: Evermore- Mindörökké

Mielőtt még olvastam volna az Evernight-ot és az Evermore-t, biztos voltam abban, hogy mind a kettő amolyan Twilight lesz kicsit másképp.
Nem jött be a megérzésem.
Bár tény és való, hogy az Evernight szintén vámpíros volt, de egészen máshogy, az Evermore-nak meg semmi köze sincs a vámpírokhoz. Ez ugyanis a halhatatlanokról szólt. (Akik nem vámpírok.)

A regényt a hétvége alatt kivégeztem, nagyon tetszett.
Nem volt olyan romantikus, mély érzésű, mint pl. a Twilight, de annyira rejtélyes volt, hogy nem tudtam letenni.
Ráadásul a vége felé egészen ezoterikus lett.

Mint az összes vörös pöttyös könyv, ebben is egy tini lány a főszereplő, aki egy balesetet túlél, aztán hallja mások gondolatait, szellemeket lát (pl. a saját hugát); majd feltűnik természetesen a színen a rejtélyes, szívdöglesztő lovag, akiért az összes lány (és néhány fiú) epekedik, de ő persze a teljesen átlagos lányt választja. ... És így tovább, és így tovább.
(Bírom ezekben a könyvekben, hogy az intimebb jelenetekre nem kerül sor.)

És annyira várom, hogy a kezembe kerülhessen a második kötete, mint anno a New Moon-t vártam. (Úgyhogy hamarosan rohanok is a könyvtárba előjegyeztetni.)


"Fordul a kocka. Rajtad a sorS!
A családból egyedül Ever élte túl a szörnyű balesetet. A lány arra eszmél a kórházban, hogy látja az emberek auráját, hallja a gondolataikat és egyetlen érintésből kiolvassa élettörténetüket. Egy másik városba, új iskolába, idegen társak közé kényszerül. Retteg minden érintkezéstől, nehogy fény derüljön különös adottságaira, így aztán hamarosan ki is közösítik, mint afféle magának való csodabogarat. Aztán egy napon Damen mellé sodorja a sors szeszélye. Ever döbbenten észleli, hogy nem látja a fiú auráját, nem hallja a gondolatait, és hiába érinti meg, Damen őrzi titkait. Márpedig titka rengeteg van.
Valaki megpróbálja megölni Evert.
Mi köze az ármányhoz Damennek? Mióta jár a fiú a fény és a sötétség határvonalán? Mitől olyan sorsszerű a köztük kibontakozó szerelem? Tudd meg a titkukat! Örökké emlékezni fogsz rá."


Alyson Noel első regényét 2004 februárjában jelent meg.
Eddigi legsikeresebb műve a Halhatatlanok sorozat, melynek első része Mindörökké (Evermore) címmel 2009 elején jelent meg és egyből a The New York Times sikerlistájának élére került.
A személyes blogján kívül fenntart egy Myspace, egy Facebook és egy Twitter oldalt is.

Könyvei:
* Faking 19 (2005)
* Art Geeks and Prom Queens (2005)
* Laguna Cove (2006)
* Fly Me to the Moon (2006)
* Kiss & Blog (2007)
* Saving Zoe (2007)
* Cruel Summer (2008)

Halhatatlanok sorozat
* Mindörökké (Evermore, 2009) Magyar kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
* Kék hold (Blue Moon, 2009)
* Shadowland (2009)
* Dark Flames (201

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése