2019. október 20., vasárnap

Mészöly Ágnes: A ​fiú, akit elvarázsolt a zene

Kiadta: Naphegy Kiadó (2019.)
Oldalszám: 48
Forrás: kiadó
2014-ben a Naphegy Kiadó egy sorozat kiadásának állt neki. A céljuk az volt vele, hogy híres magyarok életét mutassák be a gyerekeknek meseként.
A sorozat első része A fiú, aki imádta a matekot volt, ami Erdős Pál életét dolgozta fel.
A második kötet A lány, aki orvos akart lenni pedig az első magyar orvosnőről szólt.
A harmadik pedig?

Vajon ki is lehet az a fiú, akit elvarázsolt a zene, akiről a mese szól? Nem más, mint Bartók Béla.
Mészöly Ágnes ebben a gyermekkönyvecskében szeretné a kisiskolás gyerekeknek bemutatni a világhíres zeneszerző életútját. 
Anno sok-sok évvel ezelőtt ének órán tanultuk Bartók Béla életét. Még emlékszem, ahogy körmöltük a füzetbe a száraz adatokat, évszámok, stb. Sajnálom, hogy akkor még nem volt ez a könyv, hogy kicsit emberibb alakot tudott volna ölteni a száraz tananyag.

A könyv végigveszi Bartók Béla életét a születésétől kezdve, a haláláig. Megtudhatjuk, hogy milyen volt a gyerekkora, miben volt már akkor is különleges, hova járt iskolába, hogyan alakult a felnőtt élete és lett belőle világhírű zeneszerző. És mindemellett színes, aranyos és nagy illusztrációk tarkítják a kötetet, ami Bertóthy Ágnes érdeme. Ő az a fiatal illusztrátor, aki 2017-ben az Aranyvackor pályázaton első helyezést ért el.


Szívből ajánlanám minden kisgyerekes család figyelmébe a könyvet! Zeneszerető családoknak a polcáról nem hiányozhat ez a kis mese. És ajánlanám zenetanároknak is, kisiskolások ének-zene órájának tananyagának kiegészítésére is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése