2019. szeptember 2., hétfő

A nyár

Forrás
Az elmúlt 2 hónapban nem frissült a blog. Elterveztem, hogy az "utolsó" nyaramon nem fogok a blog frissüléseivel foglalkozni. Csak lubickolok a gyerekekkel a medencében, napozok amíg a Kicsi alszik, hétvégente meg kertészkedek. Aztán persze meglátogatjuk a hazai tengert és sokat kirándulunk majd. ... Ez volt a terv. ... De hát ember tervez, tudjuk. 😂

Kezdődött minden azzal, hogy az iskola utolsó napján azzal jött haza a Nagy, hogy bárányhimlős lett a padtársa. És hát igen, még nem volt bárányhimlős, beoltva se lett. Reménykedni reménykedtem, hogy megússzuk, akart a fene nyáron a dög melegben két bárányhimlős gyereket, főleg egy még 2 éveset sem, de a Nagy nem úszta meg. Két héten belül bizony kijöttek neki a pöttyök és szegénykémnek sajnos nagyon elhúzódott a gyógyulás. Sajnos ráment a teljes július is, a tervek borultak, hisz nem nagyon mozdulhattunk így ki, még a kertbe is csak este felé tudott egy kicsit kimenni, amikor nem sütött már úgy a Nap. És igen, baromi meleg volt a július. Hősiesen tűrte, nem nyavajgott, de szenvedett vele.
A Kicsi pedig nem kapta el, amin nagyon meg vagyok lepődve, de meg is könnyebbültünk. Féltünk amikor kiderült, hogy bizony elkapta a Nagy, mert a műtétje óta Aspirint kellett szednie napi szinten és ez nem jó kombináció a bárányhimlő vírussal. Úgyhogy emiatt futottam pár kört a gyerekorvosnál, kardiológusnál, hogy mi legyen, mi a fontos, végül abbahagytuk neki a szedését és reménykedtünk, hogy nincs probléma. De szerencsére csoda történt és nem kapta el, pedig nem voltak elkülönítve egymástól.

Szóval a júliusunk itthon telt a négy fal között, Nagy bent, Kicsivel kint a medencében.
Augusztusban már sikerült kimozdulnunk. Pár napra elmentünk a Balatonra és sokat kirándultunk, gyűjtöttük a Kajla pecséteket. Ami amúgy szerintem egy hatalmas ötlet volt, biztos, hogy egyes turisztika helyek forgalmát fellendítette. Sok szép helyen voltunk, voltunk ott is, ahol én még sose, én is élveztem.

Kertészkedni nagyon nem kertészkedtem. Lényegében a meleg miatt az összes virágom majdnem odalett, pedig hősiesen locsoltam őket. Ami meg nem száradt ki, azokat a váratlan viharok, hatalmas szél vagy épp jégeső verte szét. Úgyhogy nem nagyon kertészkedtem, inkább romokat takarítottam. Viszont! A kicsi kertünknek szép termése lett annak ellenére is, hogy ez volt az első évünk és nem sok tapasztalattal. 😅

Úgy terveztem, hogy nem nagyon fogok olvasni a nyáron, ennek ellenére 12 könyvet olvastam a 3 hónap során, ami nem is olyan rossz arány.

 

Viszont, amire igazán rákattantam, azok az HBO-s sorozatok visszanézése volt. Nagyon sok teljes sorozatot néztem végig. Pl. az eddigi The walkind dead 8 teljes évadát, A legharsányabb hangot, Időbevándorlókat, Manifestet, A szolgálólány meséjét, A varázslókat.

Így telt a nyaram. Az első fele elég lagymatag volt, de a második fele elég mozgalmas sikeredett. Sok kirándulás, Balaton és mindeközben elég jó olvasmányokhoz és klassz filmsorozatokhoz volt szerencsém.
Viszont gyorsan el is telt ez a 3 hónap. Egyik percben még a Nagy évzáróján álltunk, aztán pikk-pakk már indultunk is az évnyitóra. Tán még sose repült el ilyen gyorsan a nyár, mint az "utolsó" itthon töltött nyaramon. De jó volt. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése