2019. augusztus 13., kedd

Emma Chase: Egy ​ágyban a herceggel

Eredeti címe: Royally Screwed
Kiadta: Álomgyár (2018.)
Oldalszám: 400
Forrás: kölcsön kapott
Értékelésem:

Jó idő, medence, csend, nyugalom (épp ebéd utáni alvása van a kicsinek), napozás (értsd: Tescos napágyon való hempergés, miközben arra gondtam milyen f.sza is az élet, mert végre nem ugrál rajtam senki, és senki nem nyúz, hogy Anya!), már csak egy kis tingli-tangli sztori hiányzott. Olyan csajos, olvasmányos, romantikus, olyan jó, még ha nem is tökéletes. És így akadt a kezembe ez a könyv. Nem is bántam meg!

Wessco királyságának trónörököse elég jóképű agglegény, akinek Manhattanbe kell utaznia az öccse miatt. Betévednek egy pici kávézóba, ahol a trónörökös szeme azonnal megakad a felszolgálólányon, aki nem mellesleg az egyik tulajdonosa is a helynek. Izzik a levegő, csak van egy kis baki. A királynőtől Nicholas herceg ultimátumot kapott, hamarosan meg kell nősülnie a királyság miatt. Most persze mindenki arra gondol, milyen cukik már, elveszi a felszolgálólányt, aki így hercegné lesz. Hát ez nem ilyen egyszerű, ugyanis elég durván le van szabályozva, hogy a herceg kit vehet el. És Oliviat nem nagyon. 

Összességében egy aranyos, könnyed, romantikus olvasmány, miközben az olvasó végig szurkol, hogy valahogy elvehesse Nicholas Oliviat feleségül.

" A nap, ami megváltoztatta az életemet, az is ilyen volt. Egy szörnyű nap.
A normális embereknek sokkal több jut belőle."
Ugyanakkor van a történetben 1-2 furcsaság. Nekem pl. az teljesen megemészthetetlen, hogy Olivia tudja, nem lehet Nicholas felesége és mégis belemegy ebbe a pár hónapig legyünk szeretők ország-világ szeme előtt, aztán elveszek valaki mást és te vonulj háttérbe játékba. Értem én, hogy a szerelem ágyba és nyomorba dönt, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy nő nyíltan felvállalná a szerető szerepét, majd háttérbe vonulna. Ugyanakkor, a történelem során a királyi szeretők kiléte nem nagyon volt titok, történt már ilyen, de nekem akkor is megemészthetetlen, lealacsonyító volt a szituáció.
Ami még fura és zavaró volt, az a sok párhuzam a Brit királyi családdal kapcsolatban. Gondoljunk csak Camilla cornwalli hercegnére, aki királyi szerető volt és háttérbe kellett vonulnia, hogy a herceg megnősülhessen a koronáért. Vagy magára Vilmos hercegre és Katalin hercegnére, hisz a hercegné nem nemesi származású. Ráadásul Nicholas herceg öccsének a karaktere eléggé emlékeztetett a búvárlapokból megismerhetett még fiatalabb Harry hercegre. Nagyon sok párhuzam volt.

De ha egy könnyed, lájtos nyári olvasmányra vágytok, akkor jó választás a hibái ellenére is. Én azonnal belekezdtem a folytatásba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése