2019. április 21., vasárnap

Tony Ross: Kishúgot ​akarok!

Kiadta: Pagony (2006.)
Oldalszám: 24
Tony Ross sorozatának a főszereplője az akaratos kis királylány, aki mindig valamit akar. Most éppen egy kishúgot, miután kiderül, hogy a tornacipős királyné kisbabát vár.
A kis királylány pedig amolyan Janikovszky Éva- stílusban elmagyarázza, hogy ő miért is lányt akar és nem fiút. Mert a fiúk ilyenek, közben a felnőttek meg igyekeznek felhívni a figyelmét arra, hogy túl nagy különbség nincs is a fiúk és a lányok között.
Nagy poént nem lövök le: igen, öcsikéje fog születni, akit első körben legszívesebben kidobna a kukába, aztán persze nem teszi meg, helyette megbékél a helyzettel.

Eltekintve a furcsa illusztrációtól, egész aranyos könyvecske volt. Rövid, "komoly" problémát dolgoz fel, aminek a vége jó.
Az illusztrációval viszont volt bajom. A királyné olyan, mint egy lánctalpas tavitündér, a király meg mint egy törpe. A nőgyógyászról nem tudtam eldönteni, hogy épp bárányhimlős vagy ennyire pattanásos (esetleg egy elfuserált gyantázás eredménye) az egész teste, mindenesetre nem értettem mi az a rengeteg piros pötty rajta a lábfejétől az arcáig. De azért aranyos kis mese. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése