2017. április 25., kedd

Diana Gabaldon: Az utazó

Eredeti címe: Voyager
Kiadta:
Könyvmolyképző (2016.)
Oldalszám: 1136 (csak az első kötetet olvastam el)
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 4 (az első kötet alapján)

Outlander 3.- Az I. kötet 

A fülszöveg

„A nagy sikerű sorozat harmadik kötete nemcsak az időben repít vissza, de távoli, egzotikus tájakra is elvezet bennünket. Kétszáz évvel korábban történt szenvedélyes találkozásukkor a halálra szánt Jamie Fraser végül lovagiasan visszaküldte a gyermekével várandós Claire-t a saját idejébe, mert meggyőződése volt, hogy el fog esni az 1746-os véres cullodeni csatában. Lányuk mostanra felnőtt, és Claire rádöbben, hogy Jamie túlélte a csatát. Visszavágyik hát az idő szakadékán keresztül, hogy újra megkeresse a férfit, akit soha nem tudott elfelejteni, és a sorsot, amit soha nem tudott figyelmen kívül hagyni…”

Hogy tetszett?

Sajnos a könyvtárban a harmadik rész két kötetét külön szedték és csak az első volt benn, a második kölcsönzés alatt állt, amikor rábukkantam. Ennek ellenére kivettem és úgy voltam vele, ha lehetőségem lesz megkaparintani a második kötetet, akkor folytatom majd azzal. Azt már az elején kijelenthetem, nem semmi, hogy mekkora mennyiségű oldallal hozta össze ezt a részt az írónő.
Bár a második részt évekkel ezelőtt olvastam, ennek ellenére ismerősként köszöntek vissza a főszereplők és problémamentesen fel tudtam venni a cselekmény szálait.
Tetszett az ide-oda ugrálás a múltban élő Jamie, a jelenben utána kutató Claire és lányuk szála között, majd a múltba visszautazó Claire szála között. Nem tudom, hogy a második kötetben mi fog történni, de izgatottan várom a folytatást, mi történt Clairrel, miután sikerült visszajutnia a múltba és végre újra együtt lehetett Jamievel.

„– Jézus – suttogta végül. – Claire… te vagy a leggyönyörűbb nő, akit valaha láttam.
– Neked meg – mondtam teljes meggyőződéssel – romlik a látásod. Valószínűleg zöldhályog lehet; a szürkehályoghoz túl fiatal vagy.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése