2015. június 11., csütörtök

Lauren DeStefano: Hervadás

Vegyészkert trilógia #1

Mostanában elsősorban nem épp a YA könyvek kerülnek a kezeim közé, ha a könyvtár polcai közt sétálok, de mégis amint megláttam ezt a könyvet, azonnal kaptam utána. Nem számítottam semmi extrára, úgy voltam vele, hogy tipikusan 1 a 100-ból YA történet lesz majd, semmi extra, tucat. Kellemesen csalódtam.
Nagyon olvastatta magát, falni szerettem volna. Teljesen magam elé tudtam képzelni azt a világot, amit az írónő megteremtett. A karakterekkel se volt különösebb problémám, bár a „szerelmi” szálacska elég gyenguska, ha lehet annak nevezni, de teljesen elnéztem ezt a szerzőnek, mert amúgy csillagos ötös.
Érdekes, megfogott a történetet végiglengő titokzatosság, a megannyi kérdés, ami felvetődött bennem olvasása közben, csak dicsérni tudom és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra! :o)

"Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági regénye. Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni? Egy balul sikerült tudományos kísérlet miatt a világot élő időzített bombák népesítik be: a férfiak csak huszonöt, a nők pedig csupán húsz évig élnek. Genetikusok keresik az ellenszert, hogy az emberi faj újra erőre kapjon. Mindenközben a világon eluralkodik a szegénység és a bűnözés, gyerekek milliói maradnak árván, serdülő lányokat rabolnak és adnak el, hogy többnejű házasságban utódokat szüljenek. A tizenhat éves Rhine-nak már csak négy éve van hátra, amikor ő is erre a sorsa jut. Noha a kiváltságosok jómódú világába csöppen, és férje, Linden őszintén szereti, egyre csak a szökés jár a fejében. A varázslatos gazdagság közepette Rhine lassan ráébred, hogy a csillogó látszat mögött a valóság ridegebb, mint hitte volna. Miközben a génvírus miatt egyre fenyegetőbben közeledik Linden éveinek vége, Rhine bizalmas barátra talál, akinek segítségével talán esélye lehet a menekülésre. De vajon a káoszba süllyedő világban csakugyan lehetséges a szabadság?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése