2013. november 4., hétfő

Új sorozat magyarul: Sötétség és Fény angyalai trilógia

A sorozat: Providence / Sötétség és Fény angyalai trilógia

Könyv #1: Az őrző | Műfaj: YA, fantasy
Itthon kiadja: Maxim Könyvkiadó | Megjelent
"A Rhode Island-i Providence városának békebeli árnyékában Nina Grey váratlanul Menny és Pokol összecsapásának középpontjába csöppen. Miközben keservesen igyekszik megbirkózni édesapja nemrégiben bekövetkezett halála miatti gyászával, véletlenül- vagy legalábbis ő ezt hiszi - megismerkedik Jared Ryellel. Bár a fiatalember lehengerlően jóképű megjelenése és titokzatos képességei kellemesen elterelik a figyelmét, hamarosan világossá válik, hogy Jared többet tud Nináról, mint a Brown Egyetemen a barátai. Amikor már több a kérdés, mint a válasz, Jared mindent kockára tesz, hogy megtartsa a lányt, akinek megmentésére született, éspedig úgy, hogy elárulja a titkot, amelynek megőrzésére felesküdött. Amikor Nina apjának korábbi társai követni kezdik Ninát a sötétben, a lány ráébred, hogy az apja nem az az ember volt, akinek hitte, hanem egy tolvaj, aki démonoktól lopott. Szeretné kideríteni, mi az igazság apja halála körül, s eközben olyasmire bukkan, amire álmában sem gondolt, és amire a Pokolnak égető szüksége van, a kulcs azonban egyedül Nina birtokában van.
A Sötétség és Fény angyalai trilógia első része.
"

A sorozatról:


A trilógia első része 2010-ben, a második 2011-ben, a harmadik pedig 2012-ben jelent meg angolul. Az őrző volt az írónőnek az első megjelenő története.
Bár olvasottság tekintetében nem érte utol a másik népszerű sorozatát, a Beautifult, de a mai napig az első 2 kötetet, több, mint 10.000-en, a harmadikat majdnem 10.000-en értékelték, 4 egész fölött.

A szerző:

2 megjegyzés:

  1. Nagyon várom, hogy olvassam, már a szerző miatt is kíváncsi vagyok :-))

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: amikor megláttam a szerző nevét a borítón, a szemeim szó szerint kiguvadtak és megjelent a fejem felett piros, villogó betűkkel az AKAROM felirat. ;o)

    VálaszTörlés