2013. január 10., csütörtök

Simone Elkeles: Rules of Attraction- A vonzás szabályai

Eredeti címe: Rules of Attraction (2010.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2012.)
Oldalszám: 349 (a többi előzetes a
harmadik részből)
Ára: 2999
Forrás: kiadó
Sorozat: Perfect Chemistry Trilogy #2
1. Tökéletes kémia
Ajánlott korhatár: 16 éves kortól
"A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?"


Perfect Chemistry Trilogy #2

Ó, hogy én mennyire vártam ennek a könyvnek a hazai megjelenését! Azt szerintem el se tudjátok képzelni. ;o) Simone Elkeles olyan nekem, mint Susan Elizabeth Phillips, csak ifjúsági kategóriában.
A Tökéletes kémiát is imádtam, nagyon gyorsab befaltam, egyszerűen nem akartam letenni. Teljesen megbabonázott a modern kori Rómeó és Júlia, odáig voltam a macsó, ugyanakkor mégis lágy szívű Alexért. Aki játsza az agyát rendesen, aztán maga is megdöbben amikor a suli menő, szőke pomponlányába beleesik. Mert miért is ne? Van ilyen, a szívünknek nem lehet parancsolni. ;o)
Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon Alex idősebb öcsikéjével, Carlossal mi fog történni. Azt már az első részből sejteni lehetett -bár nyúlfarknyi szerepet kapott, de akkor is-, hogy szintén menő kissrácról lesz szó, aki bandázik majd ezerrel, de nyilván neki is vajszíve van és utoléri majd a végzete. Így is lett.

Alexék története után 2 évvel veszi kezdetét Carlos része.
Alex és Brit Coloradóban tanulnak, Carlos pedig ultimátumot kap, el kell utaznia a bátyjához és ott középiskolába járnia, egy balhéját követően. Persze az egész nem megy ám simán, mert a 17 éves fiú lázad, újra bajba keveredik és ekkor nincs más választása, mint Carlos volt tanárához költözni.
A férfi és a családja szívesen látják a fiatal fiút, de Kiaraval, a férfi lányával már sikeresen megismerkedtek és nem épp pozitívan. Ahogy sejteni lehet, ők lesznek azok, akiknek össze kell jönniük, de vajon Kiara az a lány, aki Carloshoz illik? És a fiú meg fog javulni? Mi lesz velük? Mivé alakul a kapcsolatuk? ...

Mint ahogy a trilógia első részében is, ebben is fejezetenként olvashatjuk hol Carlos, hol Kiara szemszögéből a történteket.
Romantikus, könnyed, megvan benne a macsó fíling, de persze mindez úgy, ahogy tálalható a tiniknek is. Nagyon kellemes olvasmány, imádtam, másfél nap alatt befaltam.
Különösen tetszett, hogy bár itt Alexék már csak mellékszereplők, de az ő életük folytatására is kapunk egy kis rápillantást. Emiatt a könyv befejezte után elkapott a vágy, hogy újraolvassom a Tökéletes kémiát, hogyan ismerkedtem meg ők és így is tettem. Másodjára is nagyon tetszett.

Úgy érzem, hogy tán A vonzás szabályai egy hangyányival gyengébb, mint a Tökéletes kémia, de csak nyúlfarknyival tényleg, mert imádnivaló.
A karakterek jól kidolgozottak, szerethetőek, nekem Alex vagányabbnak tűnt, mint Carlos, de ez különösebben nem zavart.
Izgatottan várom a harmadik részt, amiben majd Luis, a harmadik fiú a családban lesz a főszereplő, a mintafiú. Akiről az első részben Alex azt mondta, hogy ő fogja a legtöbbre vinni a családban. Kíváncsian várom. ;o)

Itt pedig a könyv Trailer-ét nézhetitek meg, de vigyázzatok, sokat elárul. Amúgy szerintem jól sikerült, de Alex-el még mindig nem vagyok megbarátkozva. Én inkább úgy képzeltem el őt, mint Antonio Banderast fiatalabb verzióban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése