2013. január 1., kedd

Decemberi összefoglaló

Decemberben ezekről írtam:


Sajnos jelenleg úgy döntött az egerem, hogy nem hajlandó részt venni a linkelés hatalmas munkájában, így linkek nélkül vagyok kénytelen ezt az összefoglaló bejegyzést most összehozni nektek. De ha valamelyik bejegyzés érdekelne titeket, akkor a blog keresője ki fogja dobni. ;o)

Nem mondhatnám, hogy decemberben elárasztottalak volna titeket gyermekirodalommal -mert csak a Coffi, Pocak, Paprika került sorra Marék Veronikától-, meg alapjáraton most csak 11 könyvről írtam, de azért több műfajt is érintettem.
Írtam a Z generációról, ami nagyon elgondolkodtatott, a Kilenc magával sodort és megríkatott, a Fallen inkább a borítójával varázsolt el, a Madame Zoya meg úgy összességében tetszett. A Menedék és a World War Z a zizisebb vágyaimat elégíthette ki. Az Amit csak ő akar a hónap csalódása lett, a Kismamák pácban meg a hónap pozitív csalódása. A Családom naplója és a Háztartás könyv pedig két különleges kötet, amiket ajánlok a figyelmetekbe külön is.

Ami a blogéletet illeti:


A hónap legelején megtudhattátok, hogy ki nyerte a két könyvjelző egyikét és melyiket küldhettem el neki (Erika7-egeres), továbbá 2-án kezdetét vette a karácsonyi nyereményjáték, mely során 2 nyertest sorsolhattam. A Menedéket N. Annamária kapta meg (remélem már olvassa is és tetszik neki), a SzemTanú- Történelem napilapstílusbant pedig koalány a kiadó jóvoltából (már át is vette és külsőre elnyerte a tetszését, ahogy jelezte nekem).
Sabloncsere is történt a hónap elején, méghozzá kétszer is, de magamat ismerve, ez a sablon se fog sokáig megmaradni. :o) Hiába, ilyen vagyok. ;o)
A Kérdezz! Felelek! során arról kérdeztelek titeket -bár inkább én válaszoltam a saját kérdéseimre, de sebaj-, hogyan készültök az ünnepekre, mely 3 könyvet szeretnétek nagyon-nagyon a fa alá és hogy szoktatok-e új évi fogadalmakat tenni?
Készítettem a moly segítségével egy összesítést is, hogy mennyi könyvet olvastam idén és teljesen reálisnak találtam a saját szituációmból fakadó 107 könyvet az évre. Remélem, hogy idén is lesz legalább ennyi.
A Barangolás során Zsófia Sarolta bajor hercegnőről írtam egy kicsit, aki nem más volt, mint Sissi legfiatalabb húga. Ó, az ünnepekkor 120-adjára is megnéztem újra a minisorozatot és még mindig imádom! Amikor mutatták a legkisebb kislányt, jó volt tudni, hogy ő kicsoda és sajnos milyen jövő vár rá.
Az Alkotóműhely során egy Mikulásos könyvjelző elkészítését mutattam be nektek.
És persze volt karácsonyi könyvajánló is, amikkel a vásárlásaitokat szerettem volna megkönnyíteni.

Ami a nagyvilágot illeti:

Elkészítettem a futóablakot, amit előző hónapban említettem, de naná, hogy egy idő után elfelejtettem frissíteni, így törlésre került. :oS Most viszont semmi se jut eszembe a várólista csökkentésen kívül, amit Lobo idén is megrendezett és jelentkeztem rá újra. A 2012-eset elbuktam. :oS

Mi várható januárban?:

Hiába terveztem, hogy bejegyzést nem hozok át az új évre, ez nem jött össze. Ezekkel még adósotok vagyok:
  • Harmat Anett: Gólyára várva
  • Simone Elkeles: A vonzás szabályai
  • Kerstin Gier: Smaragdzöld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése