2010. november 2., kedd

Előrendelések, várható megjelenések

Amikor megláttam ezt a könyvet, már a borítójába beleszerettem. Aztán elolvastam a címét és elvesztem. Ez a könyv kell nekem!
Várható megjelenés: 2010. 11. 04.

"Velence, 1681: A köztársaság éltető ereje az üvegfúvás, és a velencei tükrök az aranynál is értékesebbek. A vérengző Tízek tanácsa féltékenyen őrzi titokzatos módszerüket, s ezáltal a muranói üvegfúvókat is, akik gyakorlatilag bebörtönözve élnek a lagúnák egy szigetén. Ám a legtehetségesebb üvegművész, Corradino Manin eladja a titkot és ezáltal a lelkét is a Napkirálynak, a francia XIV. Lajosnak, hogy új jövőt teremtsen leányának. Ennek az egyedülálló tükörkészítési technikának a megszerzésével sikerült megépíttetnie a Napkirálynak pazar Versailles-i kastélyában a Tükörgalériát.
Napjainkban: Évszázadokkal később leszármazottja, Nora Manin boldogtalan londoni élete elől menekül Velencébe - elhatározta, hogy ősei városában folytatja életét és a családi mesterséget. A szenvedélyes és tehetséges ifjú hölgy azonban nem is sejti, hogy ismert neve hamarosan mekkora veszélybe sodorja. Lázasan kutat páratlan tehetségű üvegfúvó őse életének rejtelmei után, s közben bízik abban, hogy új életre és talán szerelemre is talál Velencében, ám előbb meg kell küzdenie a múlt démonaival. Miközben élete egyre jobban kiteljesedik és számtalan rég eltemetett titokra derít fényt, rájön, hogy a múlt talán soha nem lesz olyan áttetsző, mint a kifújt üveg. Corradino és Nora Manin sorsa az időn átívelve összekapcsolódik, és mikor szörnyű titkok kerülnek napvilágra, a lány megérti, hogy csak akkor lelhet békére, ha tisztára mossa őse nevét.
A valós személyeket bemutató reneszánsz korszakban és napjainkban párhuzamosan játszódó izgalmas történet a világ egyik legszebb városába repíti az olvasót, aki úgy érzi, a két főhős társaságában maga is bejárja Velence gyönyörű tereit és utcáit."

Az új Susan Elizabeth Phillips regény.
Várható megjelenés: november 20.

"Georgie Yorknak rossz napja van. Mi több, sorozatosan rossz napja van. Amerika egykori imádott gyereksztárjának látszólag minden összejött: sikeres karrier, vonzó férj, jó barátok. Szívdöglesztő férje, Lance azonban az ország-világ színe előtt elhagyja Hollywood legújabb irgalmas szamaritánusáért, a káprázatos színésznőért, Jade Gentryért. Egyik nap a sajtó rátámad Georgie-ra, hogy szembesítsék a hírrel, Jade terhes. Georgie nem tudja leplezni az elkeseredettségét. Könyörögni kezd egy távoli barátjának, Trevornak, hogy vegye feleségül egyetlen évre. Ám Trevor nem igazán szeretne élni a felkínált lehetőséggel. Georgie egykori filmbéli partnere, a kicsapongó Bramwell Shepard kihallgatja a beszélgetést, s ezt követően egyetlen lehetőséget sem hagy ki, hogy ugrassa Georgie-t. Bram, a hollywoodi fenegyerek sztárallűrjeivel tönkretette a saját karrierjét, gyakran néz a pohár fenekére, öntelt és nehéz kijönni vele. Georgie egészen Las Vegasig menekül előle. Ám - micsoda véletlen! - ott is összefutnak. Túl sokat isznak, és amikor másnap reggel felébrednek, kölcsönös megdöbbenésükre kiderül, hogy összeházasodtak."


Bár az első részt még nem olvastam, de nagyon szeretném majd. Szerintem nem fogok csalódni benne, ahogy olvastam mások véleményét róla. ;o)
És íme a folytatás, várható megjelenés: november 4.

"Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén.
Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.
Csak egy kivétel van: V'lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V'lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is. A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.
Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.
Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?"

És bár fogalmam sincs még, miről is fog szólni, de a Pocsék karma annyira tetszett, hogy az író eme könyve is tuti sorra fog kerülni.
Várható megjelenés: november 16.

14 megjegyzés:

  1. A muránói üvegfúvót gyorsan fel is tettem a karácsonyi kívánságlistámra. :) Szerintem is nagyon szép a borítója, és jónak is ígérkezik.

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Mónikához :). (Nem tudom, ki írta a fülszöveget, de 1681-ben már a késő reneszánsz is véget ért, akkoriban a barokk uralkodott.)

    VálaszTörlés
  3. Pár éve voltunk Muránóban és megnézhettük ahogy egy mester üveget fúj. Egyszerűen hihetetlen volt! Pár másodperc alatt olyan üveglovat készített, hogy azt hittem álmodok.

    Andiamo, elhisszük neked. ;o)

    VálaszTörlés
  4. Álom és valóság már meg is jelent. Valószínű ezt fogom megrendelni az 1000 FT-os ajándék utalványomból.

    VálaszTörlés
  5. Előrébb hozták a megjelenését?
    Olvastam a F.-on, hogy nyertél, gratulálok! :o)

    VálaszTörlés
  6. Én is gratulálok, Elhaym! :)
    Nekem az Álom és valóság nem karácsonyi listára ment, hanem rögtön kosárba. Nem bírnék vele karácsonyig várni. :)

    VálaszTörlés
  7. Tényleg annyira jó? Ó, megesz a fene. :o)

    VálaszTörlés
  8. A Jézus szeret engem -nekem is mindenképpen kell,valahogy úgy érzem még több röhögés vár rám mint az előző könyvénél...

    VálaszTörlés
  9. Niki, Mónika: Köszi. Hétfőn kezdem el olvasni az Álom és valóságot. Nagyon várom.

    VálaszTörlés
  10. Kíváncsi leszek majd a véleményedre. :o) Én még nem olvastam, de írtam a Jézuskának, hátha. ;o)

    VálaszTörlés
  11. Remélem megkapod karácsonyra. :)

    VálaszTörlés
  12. Én is, nagyon jól viselkedtem idén. :o)
    Sokat agyaltam eközött és a Niffenegger könyv között.

    VálaszTörlés
  13. Ha szereted a krimiket akkor biztos nem fogsz csalódni benne.

    VálaszTörlés