2010. szeptember 12., vasárnap

A tanya; A tanyán; Irány a vidék!

Bővült a Gyerkőc kis könyvespolca, köszönhetően az Alexandra jó kis akciójának is. ;o)
Szerencsére mindegyik telitalálat volt. Bár, most amúgy is nagyon a képfelismerős-korszakát éli. Ezzel jó sokáig le lehet foglalni, ami mostanság elég nagy dolog nálunk, mert ha lehet, még aktívabb, mint eddig volt. :o)

"Ki lakik a tanyán? Mit esznek a malacok? Milyen színű a kiscsibe? Mivel táplálkozik a kecske? Ki tereli a birkákat? Mivel aratnak a szántóföldeken? Mire való az ásó? Mivel szokás füvet nyírni? Gyermekünkkel együtt lapozgassuk a könyvet. Vezessük rá, hogy nevezze vagy mutasa meg a képen látható dolgokat!"


A nagy favorit a "kutya". Bár, már véget ért az az időszak, amikor minden és mindenki "kuta" volt, de ha egy könyvben csak 1 kutya is szerepel, akkor tuti sikere lesz nála. ;o)
Nem csak állatok, hanem mezőgazdasági eszközök és termények is szerepelnek a könyvben.
Szerintem már említettem mennyire szeretem a "Lépésről lépésre" sorozat köteteit.

"Az apró segédek c. interaktív sorozat arra bíztatja a gyerekeket, hogy aktívan vegyenek részt a könyv játékában. A sorozat révén így megismerkedhetnek az őket körülvevő világgal.
Segíts te is Szalma úrnak, mert rengeteg tennivalója akad a tanyán. Használd a színes könyvhöz mellékelt tömlőt és légy a történet részese. Segíts az állatok ellátásában te is!"


Igazából első látásra nem jött lázba tőle a Gyerkőc, de mikor megmutattam neki, hogy lehet a lepattintható kis tömlővel "megtölteni" vízzel pl. a kutya tálját (igen, hála az égnek, van benne kutya), na onnantól kezdve agyba-főbe "töltögette" a tálakat, vályúkat.
Aztán rájött, hogy pl. telefonnak is megfelel a töltő. ;o)

"A szavak tanulását segítő Képek és szavak sorozat részei két szinten segítik elsajátítani a gyerekeknek az olvasás alapjait: 2 éves kortól a képeket nézegetve bővíthetik a szókincsüket, 5 éves kortól a könyvhöz tartozó öntapadós matricák révén játék közben tanulhatják meg az új szavakat, s eközben barátkozhatnak a betűkkel is."

Nem fűztem valamiért túl sok reményt a könyvhöz, így jól megdöbbentem milyen szuper kis könyvecske is.
Állatokat, tárgyakat, növényeket, ételeket lehet felismerni a képeken, amik kapcsolódnak a farmhoz, az erdőhöz, a mezőhöz, a tóhoz, a kerthez, a piachoz, a búcsúhoz, a biciklitúrához, a piknikhez, a lóistállóhoz és a folyóhoz.
Majd a könyv végén 6 és fél oldalon képek találhatóak, mely mellé a külön csatolt matricákon levő szavakat kell majd párosítani a képpel, a nagyobb Gyerkőcöknek.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. A tanyán nekünk is megvan. Szintén Alexandra ;)
    (Az előzőt is én kommenteltem, csak elrontottam, és nem tudtam javítani, csak törölni, bocs.)

    VálaszTörlés