2009. december 10., csütörtök

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 2.

Egyszerre vettem ki a 2 kötetet a könyvtárból, és nem bírtam ki, hogy ne essek azonnal neki a folytatásnak. (Első rész ITT.)
Árulja már el, ha valaki olvasta már a sorozat többi részeit is, valamikor lesz már VALAMI Stephanie és Morelli között? Megőrülök, hogy ebben a kötetben se történt semmi, csak húzzák egymás agyát.

De a könyvről.
Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. (Vagy csak nagyon ráálltam az írónő stílusára, ezért jött be jobban.)
Tetszik Stephanie kétbalkezessége, Morelliért odáig vagyok, a nagymama meg. :o) Hát ő aztán utánozhatatlan, az biztos. :o)

"Stephanie Plum, a világ legkedveltebb fejvadásznője nem akármilyen megbízatást kap. Kenny Mancusót kell begyűjtenie, a gyilkost, aki mellesleg Joe Morelli unokatestvére. És mint mindig, Stephanie körül most is izzik a levegő. Anyja változatlanul férjhez akarja adni, és továbbra is az ő pici lányaként kezeli, Morelli változatlanul (sőt fokozódóan!) izgató és pofátlan. Felbukkan még egy temetkezési vállalkozó, egy rakomány ellopott koporsó, némi halálos fenyegetés, és az elengedhetetlen kocsimizéria (ezúttal lopják, nem robbantják). Mindennek a tetejében ott van Stephanie nyakán Mazur nagyi is, aki most éppen temetésbuzi lett, unalmában ravatalozókba cipeli, ahonnan végül kisöpri a népharag, míg végül is felcsap önjelölt nyomozónak.

A szingli fejvadász minden idők talán legsikeresebb női sorozata. Janet Evanovich, a rajongva imádott szerző, Stephanie Plum és Joe Morelli kettősében egy klasszikus se veled, se nélküled kapcsolatot írt meg. Egy harmincas, imádni valóan szerencsétlen nő, és „A PASAS”, akivel (majdnem) mindig történik valami (néha azért ténylegesen is), hol szeretkeznek, hol majdnem meghalnak, máskor csak pizzáznak és tévéznek, de legesleginkább egymást húzzák, de azt rutinosan és kőkeményen.

Vajon összejön Stephanie Morellivel? Elkapja Kenny Mancusót? És vajon totál porba dönti-e New Jerseyt Mazur nagyi, vagy ezt meghagyja egy későbbi részre?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése