2018. szeptember 4., kedd

Ker Dukey · K. Webster: Pretty ​Stolen Dolls - Ellopott babácskák

Eredeti címe: Pretty Stolen Dolls
Kiadta: Könyvmolyképző (2018.)
Oldalszám: 264
Sorozat: Csinos játékbabák #1
Forrás: saját

Atya ég! Ez egy nagyon durva, ugyanakkor nagyon jól megírt könyv! Hosszú idő óta most először fordult velem elő olyan, hogy késő éjszakáig olvastam, holott tudtam, hogy másnap a Kicsi ki fog csinálni, ha nem fogom valamennyire kipihenni magamat. Ennek ellenére nagyobb volt az izgalom, hogy mi lesz a kötet végén, mint az attól való félelem, hogy fogom tudni másnap nyitva tartani a szememet.

Jade 14 éves, a húga pedig 9 éves volt, amikor egy vásárban megismerkedtek a helyes és kedvesnek vélt Bennyvel. Bár a lányokat az apjuk mindig óva intette és figyelmeztette őket, hogy idegenekkel ne álljanak szóba, elmenni pedig nehogy elmenjenek, Bennynek mégis sikerül a furgonjába csalni a lányokat. Nyolc éven át tartja őket fogva és éli ki rajtuk a perverzitását.
Jade számára a "tökéletes és szépséges játékbaba", őt másképp bántalmazza, mint a "tönkretett babácskáját", Jade húgát.

Nyolc év után Jadenek lehetősége adódik arra, hogy megszökjön és él is ezzel. Menekül, hogy aztán segítséget tudjon kérni és megmentse az akkor már 13 éves húgát. De a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezte.
Aztán eltelik újabb 8 év a történetben. Ekkor Jade már 26 éves és nyomozó. Arra tette fel az életét, hogy az eltűnt lányokat megtalálja a szüleiknek, de arról se mondott le, hogy megtalálja a húgát. 
Nyolc év mondhatni nyugalom telt el az életében, miután megszökött, de most minden megváltozott. Benny vissza akarja kapni a "szépséges, ugyanakkor mocskos babácskáját" és semmitől se riad vissza.


A történet egyszerűen zseniális. Minden idegsejtemet lekötötte, végig ott tombolt bennem a feszültség, ott kattogott a fejemben, hogy ez az elmebeteg állat mit fog még tenni és mikor fognak már a nyomára bukkanni. Zsenális a sztori!
A szerzőpáros végig fent tudja tartani az olvasók érdeklődését és figyelmét. Szenzációs, ahogy a jelenbe beleszövik Jade visszaemlékezéseit és így feltárul, hogy miken menten keresztül a lányok. Érzi az olvasó a fiatal nő szenvedését. Hogy mennyire meg van sebezve és hogy ezeket a sebeket nem lehet begyógyítani.

"Gyötrelmes, és néha veszélyes dolog játékbabának lenni. A babáknak nincs választásuk, mindig csak őket választják. Nem csinálnak semmit, csak velük csinálnak dolgokat."

Rettentően sajnáltam Jade-et és a húgát. Mindig összeszorult a gyomrom, amikor azt olvastam, hogy Benny elindult valamelyik lány cellája felé. Mit fog velük tenni? Túl fogják élni? És annyira gyötrelmes volt olvasni Jade kettős érzelmeit. Ahogy nem tudja uralni az érzéseit.
És ott volt a kicsi húga, akiben még ebben a szörnyű helyzetben is fellobbant a vágy, hogy szeressék őt. Hisz csak egy kislány.
Benny? Benny beteg. Erre szavak sincsenek. Nagyon  beteg. ...

Miközben olvastam a könyvet, eszembe jutott egy film, nem is olyan rég láttam, nagyon hasonló volt a sztori, nem tudom, hogy ez a véletlen műve-e.

Van a történetben egyfajta szerelmi szál is, ami egyszerre nagyon heves, izgató, ugyanakkor rettentően szomorú. Hisz Jade nagyon sérült lelkileg. Hogy tudna kibontakozni egy párkapcsolatban? Hogy tudná a másik megadni neki azt, amire igazán szüksége van, ha ezt még maga előtt is titkolja?

A történet vége? Szerintem az olvasók 99%-a tuti nem gondolt arra a függővégre, ami lett végül.
Nagyon izgatottan várom a sorozat második kötetét!

Ha szeretitek a brutális, nagyon feszült hangulatú, mondhatni elmebeteg sztorikat, akkor nagyon tudom az Ellopott babácskákat a figyelmetekbe ajánlani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése