2015. március 28., szombat

Tari Annamária- Horváth Gergely: Rád találni

2X33 gondolat a párkapcsolatról

Nagyon tetszettek Tari Annamária generációkra szóló könyvei, így amikor megtudtam, hogy várható a párkapcsolatokról is egy, naná, hogy kihagyhatatlanná vált számomra. Az hidegen hagyott, hogy bizony a társszerzőről azt se tudtam kicsoda -tudom, szégyeljem magamat-, de ez van.

Mire is számítottam a könyv elolvasása előtt? Párkapcsolati okosságokra, elemezgetésekre, olyan gondolatokra, melyeken az olvasó elgondolkodik, beagyal, átülteti a saját életébe és tanul belőle, ha úgy van.
Erre mit kaptam? Nehéz megfogalmazni, mert nagyon nem azt, amire számítottam.

A szerzőpáros fogott pár kifejezést és úgy gondolták leírják, azok mit jelentenek egy nőnek, és mit a férfinak. Eddig még minden rendben, hisz a könyv fejezetei olyan jó kis szavacskákra épülnek, mint pl. az "elhagy", "félelem", "házasság", "társ", "udvarlás", stb. Csupa-csupa olyan kifejezés, amit mélységében jól ki lehetne taglalni és elemezni. És a bökkenő? Csupán csak az, hogy többnyire teljesen mást jelentett nekik az adott szó, mint nekem. Vagy jobban mondva, nem azt jelentette számukra, aminek köze lenne a párkapcsolathoz. Nem kicsit elbeszélnek az olvasó mellett. Ráadásul kivesézésre számítottam, erre 2-3 oldalas egy-egy fejezet. DE! Mégis a vége felé ülepedett a bennem fortyogó harag a csalódásom miatt, és eljutottam arra a pontra amikor azt tudtam mondani, hogy ez a könyv jó. Nem úgy, ahogy számítottam rá, de mégis jó. Nem azt kaptam, amit szerettem volna, de a végén mégis éreztem egyfajta belső nyugalmat.

Úgyhogy ajánlom-e elolvasásra? Igen. De azt szeretném ha leszögeznétek magatokban az elején, nem biztos, hogy azt kapjátok majd, amire számítotok. ;o)
_____________
Kiadta: Athenaeum Kiadó (2015.)
Oldalszám: 256
Ára: 2990
Forrás: kiadó
Értékelésem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése