2010. december 4., szombat

Hupikék Törpikék foglalkoztató füzetek

Mi felnőttek is szeretjük megmérettetni magunkat egy-egy rejtvényújságban, akkor a gyerekek miért ne szeretnék?
A Hupikék Törpikék foglalkoztató füzetei jó kis szórakozást nyújthatnak az óvodás illetve a kisiskolás korú gyerekeknek. És amellett, hogy a megfejtésükkel sikerélményhez jutnak, kitartásra, gondolkodásra ösztönzi őket.

Gondolom a kis kék törpöcskékről nem nagyon kell mesélnem. Igen, ők azok, akik gombaházakban laknak, imádják az áfonyás muffint, és Hókuszpók a nagy ellenség, akinek az eszén mindig túl tudnak járni. ;o)
Ezeknek a kis foglalkoztató füzeteknek a főszereplői ők lennének. A gyerekek pedig játszva tanulnak a feladatok megoldása közben.

A Labirintusokat akár óvodások is meg tudják oldani.
16 oldalon keresztül, hol könnyebb, hol nehezebb labirintusos játék található a törpökkel.
Anno gyerekkoromban nagyon szerettem az ilyen játékokat. Jól fejleszti a logikát és a tájékozódást.







A játékos tanulás híve vagyok, és úgy érzem, hogy a gyerekeket leginkább az ilyen kis feladatokkal lehet ösztönözni a tanulásra, gyakorlásra. Ezért mindenképp ajánlanám, hogy akinek lehetősége van rá, szerezze be az Ügyi foglalkoztatóját.
Vannak benne könnyű matematika, logikai, képfelismerési gyakorlatok. Továbbá labirintusos és színezős is. Első, esetleg második osztályos gyerekek biztos nagyon jól el tudnának vele szöszmötölni és közben észre se vennék, hogy a játék közben mennyit tanultak.


Minden óvodás, illetve kisiskolás korú gyerkőcnek meg lehet találni azt a kis füzetecskét, ami érdekelné őket. Kifestők, játékos foglalkoztatók, stb. Linkelni nem tudom a sorozat részeit, de a Manó Könyvek gondozásában jelentek meg, az oldalukon utána tudtok olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése