2011. március 18., péntek

Csak ettem és fogytam

Most a szokásostól eltérően nem regényről, mesekönyvről fogok írni nektek, hanem egy életmódváltásról, fogyásról szóló könyvről.

A Csak ettem és fogytam szinte berobbant a könyvpiacra tavaly és hosszú hónapokig az Alexandra oldalán benne volt a TOP10-ben. Ez is bizonyítja, hogy az embereket nagyon érdeklik az olyan könyvek, amik segítségével abban reménykednek, hogy sikerül megszabadulniuk a fölösleges kilóiktól. Látva a borítón szereplő hölgyet és urat és mellettük a fogyásuk számát 3 hónap alatt, nekem is tátva maradt a szám, a tudás birtokában akartam lenni.

Én vagyok az a fiatal nő, aki serdülőkora óta folyamatosan súlyproblémákkal küzd. Rengeteg módszert kipróbáltam, nagyon sokszor nekiugrottam, volt, hogy sikerrel jártam aztán mégis visszakúsztak azok a fránya pluszok.
Úgy gondoltam mielőtt kézbe vettem a könyvet, hogy felépítését tekintve ugyanolyan lesz, mint más hasonló témájú kiadványok. Mikor mit ehetek, miért, receptek, lelki fröccsök, rádöbbentések amik megadják a lökést, hogy igen, el kell kezdenem és végig is kell csinálnom, történetek sikeres fogyásokról.

Nos, a Csak ettem és fogytam nem követi ezt a sablont, egyedinek mondanám. Ne számítsatok arra, hogy le lesz írva mikor mit ehettek, ne számítsatok receptekre. A könyv szorosan összefügg, amolyan kiegészítése a Gastroyale ABC módszerének menüjével. Lényegében arról szól a könyv, hogy miért dönts az ABC módszer mellett, miért jó ez, ezt támasztják alá sok-sok sikeres fogyás történetével amik lendületet adhatnak. Viszont, a módszert csak úgy tudod kipróbálni, hogy megrendeled a menüt. Nincs arról szó, hogy magadnak állítod össze. Az ételszállító cégtől rendeled meg a napi mennyiséget, amit fogyaszthatsz.

Ezek után gyorsan felmentem a cég oldalára, kiszámoltam a heti árakat, majd rájöttem, hogy számunkra ez anyagilag nem bekalkulálható jelenleg. Így a módszert nem próbáltam, csak a könyvet olvastam. :o)
De akkor egy kicsit a módszerről, amit a könyv borítója csak MEGOLDÁS-ként hirdet.

A módszer szerint a sikeres fogyás titka a lúgosítás, a zsírégető liszt (igen, már ilyen is van) és az édesvízi mikroalga. Na meg persze egy jó adag motiváció és az ABC módszer menüje.
Lényegében semmi dolga nincs a fogyni vágyónak, mint megrendeli a menüt, akkor fogyasztja el és azt amikor kell, mást nem eszik ezeken kívül, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyaszt, mozog is a lehetőségeinek megfelelően, majd nézi a mérleg mutatóját 1 hónap múlva.

És akkor nézzük pro és contra:
A házhoz szállítás tényleg nagyon praktikus. Nem kell külön főznöd magadra, külön be vannak dobozolva, hogy mikor mit ehetsz. Szakemberek állítják össze a menüsort, megfelelően vannak elkészítve, megfelelő mennyiségben, annyira nem vészes az ára sem ebből a szempontból nézve. Nem kell szöszmötölnöd, kis adagokat főznöd, méricskélned. Ha a munkahelyedre nem otthonról viszel ennivalót, hanem ki tudsz menni rendesen megebédelni, vagy út közben veszed meg a pékségben a pogácsákat, süteményeket, akkor is lazán otthagyod a napi 1-2000 Ft-ot.
Az egyetlen dolog ami nehézséget okozhat, az ára. Erre kitérni nem fogok, mindenki tudja tud-e erre szánni, avagy sem. Persze az egészséges életmód, az éhezés nélküli fogyás pénzbe kerül, de nem feltétlenül tudja mindenki bekalkulálni ezt a havi kb. 40 ezer pluszt. Még akkor sem, ha napi lebontásban 2000 valahányszáz Ft és ez napi 5 étkezést jelent. Sok család ennyiből vagy épp még kevesebből hozza ki mindannyiuk étkezését havi szinten. De, mint írtam, mindenki átlátja mit tud bevállalni és nyilván ennek megfelelően dönt.
Mindenesetre úgy érzem, hogy az a 258 fő, akik 2228 kg-ot fogytak összesen a program alatt, valamit bizonyítanak. ;o)

A könyvet gyorsan el lehetett olvasni, könnyen áttekinthető, tetszett a sok sikeres fogyás beszámolója, a felépítése is. Olvasmányos volt, a lelki ráhatás se hiányzott belőle. Olvasod-olvasod és úgy érzed, hogy muszáj kipróbálnod.
Szóval hajrá. ;o)

Megjelenés: 2010.
Oldalszám: 204
Ára: 2800 Ft

7 megjegyzés:

  1. Néhány ismerős rendelt tőlük régebben, de nem tudtam, hogy fogyni is lehet vele.
    Egy ilyen témájú könyvet sem olvastam, viszont pont tegnap próbáltam ki az elliptikus trénert, csak, hogy mozogjak, de úgy tűnik, mehet nagyobb fokozatra is, mert semmi izomlázam nem lett.

    VálaszTörlés
  2. én nem hiszek az ilyesmiben. ehetsz te bármit bármivel párosítva, ha nem mozogsz mellé, nem fogsz fogyni. a fogyás abból áll, hogy több kalóriát égetsz el, mint amennyit beviszel, ezt viszont a futár beengedése, a kanál és a villa emelgetése valószínűleg nem fogja biztosítani.
    szvsz ez egy újabb próbálkozás arra, hogy minél több pénzt lehúzzanak az emberről. elolvassák a könyvet, azt hiszik, megfogták az isten lábát, és addig is a gastroyale-nak biztosítva van a napi bevétele.

    VálaszTörlés
  3. sajtosrolo: Ó, nekem nagyon rég óta fáj a fogam egy elliptikus trénerre, csak nem tudnám hova tenni. :oS Nekem Leg Magic-em van itthon, meg Twiszterem, meg hula hop karikám, meg egy 2 éves gyerekem, na meg egy rakás DVD-m. :oD

    Nima: Kitérnek arra, hogy mozogni azért kell, de nem ezen van a hangsúly. Amúgy én is úgy gondolom, hogy mozogni kell, de csak a mozgással eredményt nem lehet elérni. Példa rá én, évek óta minden este tornázom, ez amolyan rituálé nálam. :o)

    VálaszTörlés
  4. "Nekem Leg Magic-em van itthon, meg Twiszterem, meg hula hop karikám, meg egy 2 éves gyerekem, na meg egy rakás DVD-m. :oD"
    :DD
    Amúgy én nem tudok hozzászólni a témához.:)
    Nekem csak jóga dvd-m van, amiért addig voltam oda, míg nem lett, de egyszer se próbáltam ki...:/ Meg Rubint Réka dvd, nem olyan rossz gyakorlatok, de azt sem viszem túlzásba.:/ :D

    VálaszTörlés
  5. Én is olvastam a könyvet és ki is próbáltam az ABC fogyókúra rendszert. Nekem összességében 21 kilót sikerült leadnom ennek segítségével kb. 4-5 hónap alatt. Többféle étrendet próbáltam ki és mindegyik ízlett.
    Tudom, hogy szükség van a mozgásra, de bármilyen furcsa, nekem mozgás nélkül is sikerült!
    Abszolút elégedett vagyok, hiszen megváltoztatta az életemet, visszanyertem az önbizalmam, az életkedvem, és ismét Nőnek érzem magam!!!
    Mindenkinek szívből ajánlom, mert ez egy nagyon jól összeállított rendszer!!!

    VálaszTörlés
  6. Korábban meggyőződésem volt, hogy fogyni csak mozgással lehet. A jelenlegi munkabeosztásom mellett maximum kutyasétáltatásra jut időm mozgás gyanánt. Félve kezdtem olvasni ezt a könyvet, kb. 10 éve folyamatosan fogyókúrázom. Gondoltam, miért ne adhatnék ennek a módszernek is egy esélyt, mikor annyi pozitív visszajelzést olvastam róla.Nekem 25 kg-ot sikerült torna nélkül "letornáznom" magamról és közel egy éve tartom is a súlyom. Nekem bejött, ellentétben az eddig kipróbált "néhányszáz" fogyókúrámmal és csodaszerekkel szemben.

    VálaszTörlés
  7. Nálam már bevállt a módszer,csak ajánlani tudom mindenkinek.A könyv erőt ad a kezdéshez,tényleg bárkinek sikerülhet,csak elhatározás kell.Elég megnézni a honlapon a sikersztoris képeket!

    VálaszTörlés