2013. március 3., vasárnap

Az Etetés és az áfonyás muffin

Mi sül a sütőben? 4.


A muffin az egyik legkönnyebben, leggyorsabban elkészíthető finomság. Legalábbis szerintem. Nagyon szeretek kísérletezgetni, új variációkat kipróbálni. A kedvencünk a csokidarabos, de főleg az eperszezon alatt nagyon szeretek eperlekvárosat is készíteni. Most egy adag áfonya lekvárosat készítettem.

Hozzávalók 12 db-hoz (Horváth Rozi-féle alaprecept):
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 dl tej
lekvár/ dzsem

Elkészítése: 
A hozzávalókat jól összekeverjük. Megfigyeltem, nem elég ha kézi habverővel keverem jól el, akkor lesz igazán könnyű, szivacsos a tészta, ha elektromos habverővel addig keverjük, amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd közben a muffinformákat megtöltjük a krémmel. Én középre szoktam tenni a lekvárt (mindegyikbe 1 kávéskanállal), és arra pakolok még egy kis masszát. Ami a lekvárosnál fontos, hogy ne legyen nagyon folyékony, inkább dzsem szerű.
Készre sütjük olyan 10-15 perc alatt.

"-Fogócskázunk? Na?- ösztökélte Shaun a lomha élőhalottat."
Mira Grant: Etetés (11.o.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése