2012. április 6., péntek

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4.

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió (2011.)
Oldalszám: 444
Ára: 2990
Sorozat: A Szent Johanna gimi
A már olvasott részek:
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1.
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2.
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3.
Forrás: könyvtár

Kiknek ajánlom?: még mindig
mindenkinek. :o)
A kép forrása
Az írónő oldala
Amint befejeztem a harmadik részt, azonnal neki is estem a folytatásnak. Hálát adok az égnek, hogy ez is bent volt a könyvtárban és meghalok a már megjelent 2 újabb részért!
Kritikusnak újra nem sikerült lennem (titok megfejtésével is ugyanott tartok még), viszont kezdek nagyon mérges lenni.
Egyrészt azért, mert ez a kötet végre más volt, mint az eddigiek. Itt végre lehet érezni, hogy Cortez is odáig van Reniért és egyszerűen nem értem, miért nem mernek lépni? Hogy a fenébe lehet, hogy folyamatosan akadályokba ütköznek? Ilyen komolyan mondom, már csak a regényekben és a filmekben fordulhat elő. :o( Egyáltalán valaha összejönnek vagy majd a 8. kötet után kezdetét veszi A Szent Johanna Egyetem?
Igen, mérges vagyok, mert alig várom már, hogy végre összejöjjenek és mivel direkt nem olvastam előre, hogy mire lehet számítani az 5. és a 6. kötetben, így a sötétségben tapogatózok, hogy mi is lesz velük.
A másik meg az, hogy egyszerűen nem értem, a barátaik miért nem segítenek nekik? Mindenki csak hallgat, titkokat tart meg, én meg tépem a hajamat. :oS

A 10. év második felében járunk, Cortezen egyre jobban lehet érezni, hogy nem hagyja hidegen Reni, na de a sors összeesküdött ellenük.
Virág a szilveszteri buli után kijózanodik és meglepő módon új fiúba lesz szerelmes, akinek a kilétét nem fogom lelőni. :oP Bár, igazán nem nehéz kitalálni, mert az elejétől kezdve sejteni lehet az egészet, csak azt nem értettem mi a fenéért titkolóznak.
Arnolddal kapcsolatban nagy változás készülődik, szomorú is vagyok emiatt rendesen. Tán egy másik világban ő meg Reni. ... Hát igen. ...
1 csók, motorozás, osztálykirándulás. (És igen, kezdem már érteni miért is olyan menő Cortez. Jaj nekem, de lennék újra tizedikes!)
Kinga nagyobb szerepet kapott ebben a kötetben. Őt hová tenni még mindig nem tudom, de be kell vallanom, hogy egyre jobban érdekel az ő szála, tán még Reniékénél is jobban. Nagyon érdekes a karaktere, több van szerintem mögötte, mint sejteni lehetne. És ami a legfurább, magának se meri még bevallani, de ő és Reni ugyanolyanok. Tán emiatt is próbálja őt mindig megtalálni, mert nem akarja látni a saját gyengeségeit. 
És ha már Kinga. ... A szerelem senkit se kerülhet el. ... Már csak az a kérdés, ő vajon kibe szeret bele? Az pedig, hogy valaha viszonzásra fognak-e találni az érzelmei? Reniből és Cortezből kiindulva, én már reménykedni se merek. :o)

4 megjegyzés:

  1. De jó neked, hogy először olvashatod!! annyira szerettem :)
    bennem is hasonlóan zajlódott az egész, néha már nagyon ki voltam akadva a szerencsétlenkedéseken.:D de részben ez hajt előre, és nagyon jól tetted/teszed, hogy nem olvasol előre, hogy mik fognak történni, én sem tettem, kerültem minden spoilert.:)

    VálaszTörlés
  2. Kicsit le vagyok maradva, akkor te már végeztél a másik 2 résszel is? ;o) Csak egy kacsintás vagy valami, hogy tudjam, minden rendben lesz ezekkel a gézen-gúzokkal. :oP

    VálaszTörlés
  3. igen, naprakész vagyok, tudok mindent;))

    VálaszTörlés
  4. Kicsintós, nevetős izé, ... aha... akkor értem. :o)

    VálaszTörlés