Rovatok

forrás
Ajánlok egy könyvet a figyelmedbe!
*aktív rovat, jelentkezőktől függően*
Ha van olyan könyv, amiről még nem írtam a blogon és szeretnéd a figyelmembe, figyelmünkbe ajánlani, akkor a rovat megadja a lehetőséget. Ragadj "tollat" és írj ajánlót, én pedig közzé teszem a blogon! Bővebben a link alatt olvashattok a rovatról.
 
A postás mindig kétszer csenget- in my mailbox
*aktív rovat, havonta 1x*
Az ötletgazda egy külföldi blogger, akinek a rovatát sokan követjük a Világ több pontjáról. Ennek a lényege az, hogy hetente, havonta, ki mikor, összefoglalják a bloggerek egy bejegyzésben, hogy milyen könyveket vettek, kaptak, kaptak kölcsön, cseréltek, kölcsönöztek a könyvtárból, kaptak a kiadóktól. 
Én havonta 1x, a hónap legvégén vagy a legelején szoktam összefoglalni, hogy az adott hónapban miket zsákmányoltam.

Alkotóműhely 
*aktív rovat, kedvtől függően*
Nincs olyan hű de nagy kézügyességem, viszont a lelkesedésem töretlen. Mivel könyvjelzőkből szinte folyamatosan hiányt szenvedek -lévén, hogy folyamatosan elkavarodnak-, így sokszor szoktam könyvjelző gyártásba fogni. 
Ezzel a rovattal igyekszem havonta 1x jönni és valamilyen "barkács ötletet" adni könyvjelzők -vagy épp más- elkészítéséhez.

Barangolás  
*aktív rovat, kedvtől függően*
Az ötletgazda @Zsanó, hazai találmány a rovat. Ennek a lényege, hogy könyvekben szereplő képzeletbeli vagy épp nem képzeletbeli helyszíneket mutatnak be a bloggerek.
Havonta 1x igyekszem én is frissülni ezzel, annyi változtatással, hogy nálam nem csak helyszínek szerepelnek, hanem bármi, aminek köze van a választott könyvhöz.

Hó végi összegzés 
*aktív rovat, havonta 1x*
Ebben a bejegyzésekben szoktam összefoglalni, hogy az adott hónapban mikről írtam, mi történt a blogon és a nagyvilágban könyves téren, illetve hogy milyen bejegyzésekre lehet számítani a következő hónapban.

Kérdezz felelek-musing mondays 
*aktív rovat, kedvtől függően*
Ezt a rovatot MizB indította el külföldön. A lényege az, hogy minden héten feltesz egy kérdést, amire a bloggerek válaszolhatnak. Kezdetben követtem a rovatát, de az utóbbi időben én teszek fel egy kérdést -mivel ez nem mindig Hétfőn következik be, így azóta a rovat címe "Kérdezz! Felelek!"-, válaszolok rá és várom a ti válaszaitokat is.

Kitekintő
*aktív rovat, kedvtől függően*
Ebben a rovatban olyan könyveket mutatok be nagyon röviden, amik itthon még nem jelentek meg, de felkeltették az érdeklődésemet. 

Leg leg leg- Top10 Tuesday
*jelenleg nem aktív rovat*
A rovat kitalálója The Broke and the Bookish blog. A lényege, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani a részt vevő bloggereknek.

Letye-petye-lepetye
*aktív rovat, információktól függően*
Hírek, pletykák, várható megjelenések, bármi, aminek köze van a könyvekhez.

Mit olvasok most?  
*aktív rovat, kedvtől függően*
Amikor úgy érzem egy épp olvasott könyv olvasása során, hogy muszáj pötyögnöm róla még azelőtt, hogy befejeztem volna, akkor jövök ezzel a nem rendszeres rovattal. Lényegében, egy kicsit elmélkedősebb bejegyzések tárhelye.

Mi sül a sütőben?
*aktív rovat, sütéstől függően*
Mivel a gasztroblogjaim egy idő után meghalnak, ezért úgy döntöttem, hogy ötvözöm a sütést a könyvekkel, amikor úgy alakul. Ha sütöttem/sütöttünk valami finomat, akkor ebben a rovatban mutatom meg a receptet nektek, de hogy a könyveknél maradjunk, jövök egy idézettel az épp olvasott könyvem utolsó olvasott oldaláról is.
  
Szerzők 
*jelenleg nem aktív rovat*
Szerzők életrajzáról, munkásságaikról szóló kis összefoglaló.

Várólistára- waiting on wednesday 
*aktív rovat, hetente 1x, Szerdán*
Szintén külföldön elterjedt rovat, itthon is honosítva. Minden Szerdán 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, aminek a megjelenését várják. Mikorra várható, miről fog szólni, stb.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése